Apa cu zaharul, miere, sucul de lamaie si aromele se amesteca si se pun la fiert cand da in clocot se da focul incet si se adauga perele perele se fierb pana ce cutitul intra cu usurinta-n ele se scot perele din lichid si se lasa la racit.
Din lichidul in care in care au fiert se pastreaza cca 250-300ml, lichid care se va mai lasa pe foc pana capata consistenta unui sirop.
Cand perele s-au racit, le umezim putin cu siropul care s-a scurs in farfurie si bobinam fasiile de aluat de foietaj in jurul lor, incepand de jos in sus.
Capatul fiecarei fasii se ascunde in aluat se coc in cuptorul incins in prealabil la 410F pana se rumeneste aluatul, in jur de 30 de minute insa nu am cronometrat f exact.
Perele se servesc stropite cu siropul cu miere si o lingura de inghetata de vanilie sa le tina de urat.
Taina: Daca incercati reteta, v-as sugera sa taiati putin din baza, in asa fel incat para sa stea drept fara efort. Puteti proteja coditele perelor daca le infasurati in folie de aluminiu.
Aluatul sa fie foarte rece, lasati-l in frigider pana sunteti gata de bobinat.
Comentarii (11):
Naspa!!! :P
Foarte buna savuroasa
Pare un deliciu maine probez
Reteta pe cat de simpla pe atat de ....delicioasa
Foarte buna , insa ceva mai trebuie.Incercati si voi si ziceti ce mai trebuie!
A iesit exact ca in poze...
Extrem de fotogenic
Super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Am facut si eu si a iesit excelent bravo...
Excelent