In primul rand, decojim perele, le taiem in doua si le punem intr-un sirop pregatit din apa, zahar tos, zeama de lamaie, zahar vanilinat si coaja de lamaie.
Puteti pune cat vreti, acesta va da aroma perelor.Perele se pun in acest sirop astfel incat sa fie acoperite.
Se lasa acolo pentru a-si lua aromele cat pregatim sosul de scortisoara si lapte de capra.
Pentru sos am procedat astfel: am pus lapte de capra, 2 bete scortisoara, scortisoara macinata , o cana de zahar si praful de copt intr-un vas mai inalt, pe care l-a pus pe la foc mic aproximativ 30 minute.
Se amesteca des, pentru ca sosul se va umfla de la praful de copt. In final trebuie sa iasa un sos caramelizat.
Se aseaza perele in farfurie si se dau cu sos caramelizat deasupra. Langa ele puteti pune o bila de inghetata, vor avea un gust extraordinar.
A pus niste nuci care s-au potrivit de minune cu sosul caramelizat din scortisoara si lapte de capra.
M-a jucat putin in farfurie, sper ca e aspectuos. La gust va garantez, este super.
Tu ori esti proasta ori nu ai nici cea mai "vaca" idee sa gatest,.. Eu ti-as sugera sa inlocuiesti laptele de capra cu ceva lapte de tzap. In felul acesta poate, doar poate, iti vine mintea la cap. Putizine sanse dar .. ?! Intotdeauna ttrebuie sa ai sperantza
Comentarii:
Arata f.bine
Super!!!
Este prima data cand citesc ca praful de copt se pune la fiert,din reteta nu inteleg ce poate fi bun ....
Bun, excelent
Totul este ciudat la aceasta reteta. Daca a facut-o cineva, poate ne spune si noua cum a iesit!
Acum ma duc sa fac asta/ Am pere in gradina
Tu ori esti proasta ori nu ai nici cea mai "vaca" idee sa gatest,.. Eu ti-as sugera sa inlocuiesti laptele de capra cu ceva lapte de tzap. In felul acesta poate, doar poate, iti vine mintea la cap. Putizine sanse dar .. ?! Intotdeauna ttrebuie sa ai sperantza
Cum sa fierbi praful de copt? Doamne fereste
Cine te-a jucat in farfurie? Ce dans e ala in farfurie, ca te-as mai dansa si eu un pic?