Petitchef

Tarta cu piersici si migdale

Desert
8 porții
30 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Aluatul l-am pregatit in felul urmator, am amestecat faina cu un praf de sare si zaharul, apoi am adaugat untul rece si am framantat cu mana un aluat sfaramicios.
    Pe urma, am adaugat un galbenus si o lingura de apa si am framantat cu mana, apoi celalalt galbenus si o lingura de apa.
    Aluatul obtinut, l-am tinut la rece pana ce am pregatit umplutura.
  • Am batut oul cu albusurile si zaharul , spuma.
    Apoi am adaugat untul moale si am amestecat energic.
    Pe urma ama adaugat migdalele macinate si faina.
  • Am scos aluatul de la rece, am intins si am asezat intr-o forma de tarta dreptunghiulara, cu hartie de copt.
    Deasupra am mai asezat o hartie de copt si am pus boabe de fasole.
    Am copt aluatul cca 10 min, apoi am scos din cuptor.
  • L-am uns cu gem de prune ( la Ramona nu era mentionat) si am turnat umplutura.
    Deasupra am asezat piersicile taiate felii subtiri, apoi am introdus la cuptor pentru inca 20 - 30 minute.
    Deasupra s-a colorat usor auriu, de acolo am stiut ca este gata tarta.
  • Dupa racire am pudrat cu zahar si am savurat cu maaare placere. Delicioasa!!!!


Poze

Tarta cu piersici si migdale
Tarta cu piersici si migdale - poza 2
Tarta cu piersici si migdale - poza 3
Tarta cu piersici si migdale - poza 4
Tarta cu piersici si migdale - poza 5

Întrebări:




Comentarii:

Gabriela, 10/07/2021

Ce caută a doua hârtie de copt și boabele de fasole in această rețetă?
Ați amestecat rețetele?!

(1) (0) Abuz
06/09/2012

Mi-i s-a taiat compozitiaaaaaaaaaaa

(0) (0) Abuz
05/09/2012

Am facut tarta si a iesit excelent. Singura problema e ca are foarte mult unt. altfel e foarte gustoase

(0) (0) Abuz
04/09/2012

Am facut azi tarta. Ma pregatisem cu o tava medie dar am fost dezamagita cand am facut blatul si am vazut ca obtinusem un guguloi destul de mic. Chiar am avut emotii ca nu-mi va ajunge nici pentru unica tava mai mica pe care o mai aveam, una de 18 x 28 cm, dar a fost exact cat trebuie.

Despre gust, ... ce sa zic!? Trebuie inlocuit cu un fruct mai acrisor. Nu stiu ce! Chit ca e prajitura e prea fad-dulceag gustul din cauza fructului. Poate maine mi se va parea altfel.

Dintre prajiturile cu fructe mie imi place prajitura cu visine sau cu caise. Si cea clasica cu kiwi si portocala. Oricum, multumim pt. straduinta.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tarta rustica cu piersici
Tarta rustica cu piersici
6 porții
1 h 45 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tarta normanda cu mere si migdale
Tarta normanda cu mere si migdale
10 porții
2 h 50 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Tarta de zmeura cu crema de migdale
Tarta de zmeura cu crema de migdale
10 porții
40 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Tarta aromata cu prune
Tarta aromata cu prune
10 porții
2 h 40 m
Ușor
4.5 / 5

Articole conexe

Laptele de migdale – miracolul vegetal Laptele de migdale – miracolul vegetal Salata de fructe, desertul perfect! Salata de fructe, desertul perfect! Tarta cu fructe - rasfat dulce de vara Tarta cu fructe - rasfat dulce de vara

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează