caracterizeaza prin pulpa carnoasa, zemoasa, si de culoare diferita, de la galben la nuante de albastru, in functie de soi. La noi sunt cunoscute din vremuri stravechi pentru consumul lor in stare uscata, folosite la prepararea mancarurilor de post (mancarea de prune uscate sau orezul cu prune uscate). Totusi prunele se consuma crude, cu coaja cu tot si sunt recunoscute pentru proprietatile digestive. Cele mai parfumate deserturi sunt sub forma compoturilor, marmeladelor si gemurilor de prune cu sau fara nuca, intrebuintate la diferite prajituri sau tarte, ori servite simplu cu paine prajita si unt la micul dejun. Iata ce puteti pregati din sau cu prune: prajitura marmorata cu prune si crema de branza, galuste rapide cu prune, tarta cu prune, sau cautati reteta preferata pesite-ul nostru.
Ingrediente: Aluatul de tarta : 300 gr faina 1 lingurita de sare 60 gr zahar 12 gr de drojdie de patiserie proaspata 3 oua 130 gr unt 800 gr prune 100 ml...
Ingrediente: 500 gr carne de miel 1 ceapa ulei de masline 1 lingura ghimbir macinat sofran sare piper 1 catel de usturoi patrunjel coriandru 150 ml apa 1 baton...
Ingrediente: Pentru partea de sus a tortului: 20 de prune mirabelle 50 g de unt 100gr zahar 65 gr de migdale fulgi Pentru aluat: 25 prune mirabelle 100 gr unt 1...
Parfumate si zemoase, prunele sunt fructele preferate pentru compoturi, gemuri si marmelade. Totusi, prunele se consuma crude, cu coaja cu tot si sunt recunoscute pentru proprietatile digestive.
Ingrediente: 300 gr zahar 100 ml ulei 600 gr faina 3 linguri cacao 4 linguri gem acrisor (de caise, visine, prune) coaja rasa de lamaie netratata 1 plic zahar...
Ingrediente: 1litru de lapte 150 gr amidon 120 gr zahar 200 ml lapte de cocos 80 gr nuca de cocos rasa Coulis de prune : 400 ml dapa 120 gr de zahar 150 gr de...
Ingrediente: Ingrediente blat: 200 gr unt 4 oua 150 gr zahar pudra 300 gr faina 1 lingurita sare 1 pachet praf copt 2 linguri cacao 150 ml lapte 300 gr prune...
Ingrediente: 250 gr untura 150 gr zahar pudra 100 gr smantana sau iaurt 2 oua 1 lingurita de otet 1 pachet de praf de copt Faina cernuta (cat cuprinde ; eu am...
Ingrediente: Blat: 6 oua 150 g zahar 50 ml ulei 3 linguri apa 1 lingurita praf de copt 120 g faina 10 g cacao 700 g prune ( fara samburi) Crema: 400 g branza de...
Ingrediente: Ingrediente pentru o tava de 38cm x 25cm: Aluat: 1. 250 gr unt 2. 250 gr zahar 3. 5 galbenusuri 4. 1 ou intreg 5. aprox. 400 gr faina Umplutura: 1....
Ingrediente: Pentru a pregati acest deliciu de sezon , avem nevoie de : 500-700 g prune coapte 200 g unt 200 g zahar tos 4 oua 200 g faina ½ pliculet praf de...
Ingrediente: 4 ouă, 200 g zahăr, 7 linguri ulei, 50 ml lapte, 300 g făină, 10 g praf de copt, 10 g unt, 500 g prune, 250 g brânză de vaci, 2 albușuri, 100 g...
Ingrediente: 500 g faina 1 plic praf de copt 1 plic zahar vanilat bourbon Coaja rasa de la o lamaie 3 linguri de zahar 250 ml apa calda 100 ml apa minerala 100...
Ingrediente: foi: 250 g margarina, 375 g faina, 180 g zahar pudra, un praf sare, o lingurita rasa bicarbonat sodiu stins cu zeama de lamaie, coaja rasa de la o...
Ingrediente: 150 g faina 1 1/2 lingurita praf de copt un varf lingurita sare 50 g unt pentru caramelizat 50 g zahar brun 75 g unt 200 g zahar 1 ou 1 lingurita...