Albusurile si apa se bat spuma, apoi adaugam pe rand zaharul si batem pana ce devine o spuma tare.
Adaugam galbenusurile si mai batem pana ce isi mareste volumul.
Apoi turnam cate putin ulei, si batem in continuare.
Amestecam faina cu praful de copt si incorporam in spuma.
Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam o treime din compozitie.
La restul de compozitie, adaugam 10 g de cacao si turnam, sau punem cu o lingura peste partea alba din tava.
Apoi asezam prunele.
Coacem in cuptorul incalzit, cca 30 minute, pana ce trece testul scobitorii. Se scoate blatul din tava si se lasa la racit.
Intre timp pregatim crema:
Branza se mixeaza pana ce devine cremoasa, apoi adaugam zaharul pudra si vaniliile si amestecam in continuare.
Hidratam gelatina dupa instructiuni. Batem frisca.
Incorporam frisca in crema de branza, iar gelatina o dizolvam pe bain marie. Adaugam o lingura de crema la gelatina si amestecam ( pe abur), apoi o adaugam la crema de branza.
Se amesteca foarte bine, iar crema astfel obtinuta o turnam deasupra blatului. Se da la rece pentru 2 ore.
Dupa racire se glazureaza cu ciocolata topita cu 2 linguri de ulei.
Se intinde peste prajitura si se da iar la rece pana ce se intareste glazura.
Amestecul de branza dulce cu frisca este excelent(am folosit si la alte prajituri si chiar la tort).Mascarpone e "mic copil"pe langa aceasta combinatie.
Comentarii (33):
Amestecul de branza dulce cu frisca este excelent(am folosit si la alte prajituri si chiar la tort).Mascarpone e "mic copil"pe langa aceasta combinatie.
Arata bine dar pun pariu ca e foarte rea
Bunaaaaa
Sa ma pupi
Delicioasaaa!
Arata bine si spes sa fie si gustoasa
Arata bine o sa fac si eu
...arata bn...acum o pregatesc....dupa aspect cred ca e si buna....
Foarte buna
Arata bine