Se pregătesc ingredientele. Prunele se taie jumatați iar ouăle se separă gălbenuș-albuș.
Prepararea blatului: - se separă gălbenușurile de albuș (4 ouă) - cu mixerul se amestecă albușurile pînă capată o consistență - se adaugă gălbenușurile amestecate cu 4 linguri de ulei - se adaugă făina - la final se adaugă cacao și zahar vanilat
Pregatirea tavei: - se așează în tavă folie de hârtie pentru copt după care se unge cu ulei sau unt - conținutul se distribuie uniform in tavă - se adaugă prunele tăiate jumatăți
Coacerea blatului: se ține la cuptor aproximativ 45 minute la 180 grade și se incearca din când în când cu o scobitoare. La final blatul se lasă 5-10 minute la răcit, apoi se pune platou.
Pregatirea cremei: - este bine ca prepararea cremei să se facă dupa coacerea blatului - într-o oală se pune faina, zaharul, zaharul vanilat, după care se adaugă laptele. - se amestecă compoziția pâna se omogenizează - se pune pe foc amestecand încotinuu până când crema capată consistența unei smântani groase (aprox. 5-7 min) - se ia oala de pe foc și se adaugă untul și se amesteca până se topește
Ornarea blatului: - crema se distribuie uniform pe suprafața blatului - cu ajutorul unei site se distribuie cacao pe intreaga suprafata a blatului până se acoperă total crema albă.
Comentarii (13):
Foarte buna
Cred ca este foarte buna! Dar ca si un sfat general, la creme este mult mai indicat sa folosim amidon in loc de faina, iese mult mai fina!
A rata delicios
Pofta buna
Arata extraordinar
Nu vad cand se pune zaharul peste albus, nu se mentioneaza in etapa 2. Ce ne facem cu incepatorii ?
Apetisanta
Arata foarte bine
Super buna!
Eu o fac des toamna pana dispar prunele,merge si ca blat pentru tort.ESTE BUNA