Prajitură cu prune
Prajitură delicioasă cu prune, crema de lapte și cacao.
Ingrediente
8
Blat:
Crema:
Ornare:
Bucatarie
Romanească
Preparare
Preparare30 min
Gătire45 min
Se pregătesc ingredientele. Prunele se taie jumatați iar ouăle se separă gălbenuș-albuș.
Prepararea blatului:
- se separă gălbenușurile de albuș (4 ouă)
- cu mixerul se amestecă albușurile pînă capată o consistență
- se adaugă gălbenușurile amestecate cu 4 linguri de ulei
- se adaugă făina
- la final se adaugă cacao și zahar vanilatPregatirea tavei:
- se așează în tavă folie de hârtie pentru copt după care se unge cu ulei sau unt
- conținutul se distribuie uniform in tavă
- se adaugă prunele tăiate jumatățiCoacerea blatului: se ține la cuptor aproximativ 45 minute la 180 grade și se incearca din când în când cu o scobitoare. La final blatul se lasă 5-10 minute la răcit, apoi se pune platou.
Pregatirea cremei:
- este bine ca prepararea cremei să se facă dupa coacerea blatului
- într-o oală se pune faina, zaharul, zaharul vanilat, după care se adaugă laptele.
- se amestecă compoziția pâna se omogenizează
- se pune pe foc amestecand încotinuu până când crema capată consistența unei smântani groase (aprox. 5-7 min)
- se ia oala de pe foc și se adaugă untul și se amesteca până se topeșteOrnarea blatului:
- crema se distribuie uniform pe suprafața blatului
- cu ajutorul unei site se distribuie cacao pe intreaga suprafata a blatului până se acoperă total crema albă.Se poate servi impreună cu o cafea.
Echipamente de gătit
cuptor
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Foarte buna
am gătit această rețetă
anonymous
Cred ca este foarte buna! Dar ca si un sfat general, la creme este mult mai indicat sa folosim amidon in loc de faina, iese mult mai fina!
anonymous
A rata delicios

floric1978
Pofta buna
anonymous
Arata extraordinar
anonymous
Nu vad cand se pune zaharul peste albus, nu se mentioneaza in etapa 2. Ce ne facem cu incepatorii ?
anonymous
Apetisanta
anonymous
Arata foarte bine
anonymous
Super buna!
anonymous
Eu o fac des toamna pana dispar prunele,merge si ca blat pentru tort.ESTE BUNA
Punctează această reţetă