Prajitură cu prune

Desert
Ușor
1 h 15 m

Prajitură delicioasă cu prune, crema de lapte și cacao.

Ingrediente

8

Blat:

Crema:

Ornare:

Bucatarie

Romanească

Preparare

Preparare30 min
Gătire45 min
  • Prajitură cu prune - Preparare etapa 1Se pregătesc ingredientele. Prunele se taie jumatați iar ouăle se separă gălbenuș-albuș.
  • Prajitură cu prune - Preparare etapa 2Prepararea blatului:
    - se separă gălbenușurile de albuș (4 ouă)
    - cu mixerul se amestecă albușurile pînă capată o consistență
    - se adaugă gălbenușurile amestecate cu 4 linguri de ulei
    - se adaugă făina
    - la final se adaugă cacao și zahar vanilat
  • Prajitură cu prune - Preparare etapa 3Pregatirea tavei:
    - se așează în tavă folie de hârtie pentru copt după care se unge cu ulei sau unt
    - conținutul se distribuie uniform in tavă
    - se adaugă prunele tăiate jumatăți
  • Prajitură cu prune - Preparare etapa 4Coacerea blatului: se ține la cuptor aproximativ 45 minute la 180 grade și se incearca din când în când cu o scobitoare. La final blatul se lasă 5-10 minute la răcit, apoi se pune platou.
  • Prajitură cu prune - Preparare etapa 5Pregatirea cremei:
    - este bine ca prepararea cremei să se facă dupa coacerea blatului
    - într-o oală se pune faina, zaharul, zaharul vanilat, după care se adaugă laptele.
    - se amestecă compoziția pâna se omogenizează
    - se pune pe foc amestecand încotinuu până când crema capată consistența unei smântani groase (aprox. 5-7 min)
    - se ia oala de pe foc și se adaugă untul și se amesteca până se topește
  • Prajitură cu prune - Preparare etapa 6Ornarea blatului:
    - crema se distribuie uniform pe suprafața blatului
    - cu ajutorul unei site se distribuie cacao pe intreaga suprafata a blatului până se acoperă total crema albă.
  • Prajitură cu prune - Preparare etapa 7Se poate servi impreună cu o cafea.

Punctează această reţetă

Echipamente de gătit

cuptor
floric1978Floric1978

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

anonymous

Foarte buna

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Cred ca este foarte buna! Dar ca si un sfat general, la creme este mult mai indicat sa folosim amidon in loc de faina, iese mult mai fina!

abuz

anonymous

A rata delicios

abuz
floric1978

floric1978

Pofta buna

abuz

anonymous

Arata extraordinar

abuz

anonymous

Nu vad cand se pune zaharul peste albus, nu se mentioneaza in etapa 2. Ce ne facem cu incepatorii ?

abuz

anonymous

Apetisanta

abuz

anonymous

Arata foarte bine

abuz

anonymous

Super buna!

abuz

anonymous

Eu o fac des toamna pana dispar prunele,merge si ca blat pentru tort.ESTE BUNA

abuz
  • pagina 1 / 2