O prajiturica simpla, cu fructe de sezon, dar extrem de buna! Super pufoasa, nici nu mi-as fi imaginat ca ar putea sa creasca asa mult, asadar la aspect am fost foarte multumita. Stiu ca e cunoscuta ca si prajitura 'Valurile Dunarii', nu o sa-i schimb eu numele, doar ca i-am gasit o alternativa care mie mi-a placut mai mult.
Modul de prepararea este unul clasic, si trebuie sa incepem cu untul (moale neaparat) si cu zaharul. Am folosit zahar pudra de data aceasta ca sa-mi fac viata mai usoara, si sa reduc timpul de mixare a zaharului cu untul. Bun, dupa ce am mixat untul cu zaharul adaugam galbenusurile cate unul pe rand si mixam bine dupa fiecare. Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt, alternand cu laptele, si mixam la viteza mica. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, apoi le incorporam usor in compozitie. Pana aici nimic greu.
Compozitia o impartim in doua parti, cat de cat egale sa fie. Eu am lasat un strop mai mult pentru partea maro, pentru ca m-am gandit ca daca va fi jos, o sa fie nevoie de mai mult cantitate ca sa arate la fel de crescuta ca si cea alba. Nu stiu daca are sens ce spun, dar asa am gandit eu :P. Ok, asadar in partea (putin) mai multa adaugam cele doua linguri de cacao si amestecam usor.
Tapetam o tava patrata de 24/24cm cu hartie de copt si turnam partea maro. Peste ea punem cu grija partea alba si nivelam. Prunele le taiem in sferturi si le 'infigem' in tava din loc in loc. Dam la cuptor la 170 de grade pentru 25-30 de minute, vedeti voi in functie de cum se umfla/rumeneste/miroase in bucatarie. Cang e gata o scoatem pe un gratar la racit.
Pentru crema punem toate ingredientele la blender si le mixam bine, nu are rost sa ne complicam si sa le luam pe rand pentru ca ne-am complica inutil. Crema o intindem peste prajitura racita, o portionam si punem cate o jumatate de pruna in varful fiecarei felii, si cam asta a fost treaba.
Initial ma gandisem sa decorez cu caramel, dar am zis ca n-ar rost sa o incarc suplimentar, si fructele sunt mai de efect, mai ales cand e sezonul lor. Asa ca am ramas la fructe! Simplu si rapid, cam asa as caracteriza prajiturica asta...dar as mai adauga - binenteles - si delicioasa! Se putea altfel???
Buna...am facut ceva modificari...in loc de prune an pus mere crude taiste "julien" cu stafide...iar crema am inlocuit cu o crema de vanilie in care dupa ce am intins-o pste prajitura, am "infipt" fructe din compot (scurse bine) dupa care neaparat un strat de frisca peste care am presarat "pretzel" pisat si nuci...!!!!!!!!!!!????????? mircea
Mult mai gustoasa fara acea crema de branza deasupra.....inainte sa puneti crema aceea rezultata e mai bine sa gustati fara, si sa intindeti crema doar pe o bucata sa vedeti daca va place.......
Comentarii (62):
Buna...am facut ceva modificari...in loc de prune an pus mere crude taiste "julien" cu stafide...iar crema am inlocuit cu o crema de vanilie in care dupa ce am intins-o pste prajitura, am "infipt" fructe din compot (scurse bine) dupa care neaparat un strat de frisca peste care am presarat "pretzel" pisat si nuci...!!!!!!!!!!!?????????
mircea
Mult mai gustoasa fara acea crema de branza deasupra.....inainte sa puneti crema aceea rezultata e mai bine sa gustati fara, si sa intindeti crema doar pe o bucata sa vedeti daca va place.......
Cam costisitoare si mult de lucru!!!!
Trimitem simie doua feli
Super buna!
<3 <3 <3
Foarte buna
Se pot folsi si prune din compot?Nu in toate anotimpurile sunt prune proaspete.
Foarte buna,a facut si mami
Super prajitura