Prajitura marmorata cu mascarpone

Prajitura marmorata cu mascarpone


Sunt cateva persoane, in special o prietena foarte draga mie, care asteapta cu nerabdare sa postez aceasta reteta, asa ca m-am pus pe treaba!

Si un mic pont pentru cei care vor sa gateasca aceasta prajiura: dragilor, daca aveti opt prieteni invitati la cina va recomand sa dublati cantitatea ingredientelor. Prajitura a fost atat de buna incat nu a mai ramas nimic pe farfurie :)). Cu siguranta prajitura va fi in topul preferintelor noastre culinare de acum inainte si sper sa va placa si voua.

Pentru blat avem nevoie de:

- 100 g unt

- 150 g zahar

- 200 ml smantana dulce

- 2 oua

- 200 ml lapte

- 280 g faina

- o lingurita de praf de copt

- 3 linguri de cacao

Incepem cu batutul oualor impreuna cu zaharul.

Adaugam cacaua ploaie, mixand in continuare.

Apoi adaugam untul spuma, laptele, smantana si faina (in care am pus praful de copt) alternand si amestecand in continuare.

Turnam amestecul obtinut intr-o tava tapetata cu hartie de copt si incepem preparearea cremei de branza.

Pentru crema de branza avem nevoie de:

- 450 g branza mascarpone

- 100 g zahar alb

- 2 oua

- o lingura de amidon

- putina esenta de vanilie

Intr-un bol punem branza mascarpone si esenta de vanilie, adaugam zaharul, mixam bine, apoi ouale unul cate unul si in final lingura de amidon. Obtinem un amestec foarte cremos si fin.

Cu lingurita asezam parti din crema de branza in blatul de cacao, deja in tava, astfel:

Apoi cu o scobitoare ne jucam putin, marmoram prajitura si o dam la cuptorul incins la 180*C pentru 20-25 minute sau pana cand trece testul scobitorii.

Dupa coacere, asta va fi rezultatul:


Sa o savurati cu mare placere!


C Can't boil an egg :)

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 3

anonymous

Ce dimensiuni are tava?

am gătit această rețetă
abuz

Andreea

Și eu cred ca undeva s-a strecurat o greșeală ! Crema de mascarpone s-a “topit” prin blat și a rămas ca o spuma necoaptă! Probabil ca trebuia putina făina și in crema ....Si mi se mai pare ca e foarte multă crema de mascarpone! Eu am folosit o tava de 30/40cm. și am mai oprit putina, dar cred ca era suficientă doar jumătate !! Asa ca mai căutați rețeta ! (eu nu am făcut-o și ...

abuz

anonymous

Imi puteti spune va rog mult,ce simtina dulce ati folosit???

abuz

anonymous

Super tare

abuz

anonymous

Extraordinara, va multumesc pentru reteta!

abuz

anonymous

O prajitura buna si usor de facut!

abuz

anonymous

Incredibil de buna!!!

abuz

anonymous

E super buna fac si eu si e delicioasa

abuz

anonymous

Promit sa o incerc. ararta bine.

abuz

anonymous

Excelenta

abuz
  • pagina 1 / 3