Prajitura cu prune si glazura de nuci si smantana

Desert
Foarte ușor
45 min

Ingrediente

4

Pentru aluatul fraged:

Pentru umplutura:

Preparare

Preparare20 min
Gătire25 min
  • Se face un aluat din faina, zahar pudra, sare, unt taiat bucatele si galbenus. Se infasoara in folie si se da la rece 30 de minute.
  • Cuptorul se incinge la 190 grade C. Aluatul se intinde pe o tava unsa cu grasime sau tapetata cu hartie de copt, si se inteapa cu o furculita, pentru a se coace uniform. Se coace 12 minute. Se lasa sa se raceasca si se unge cu albusul batut.
  • Se spala prunele, se scot samburii; se taie jumatati sau sferturi . Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca impreuna cu smantana, scortisoara, nucile si amidonul. Se adauga albusurile batute. Pe aluat se aseaza prunele si apoi glazura. Se coace 25-30 de minute.

Punctează această reţetă

Laura SavaLaura Sava

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Super buuuuuna!

am gătit această rețetă
abuz

Anca

Pentru umplutura se separa ouale, nu ai spus cate oua

abuz