Petitchef

Prajitura cu prune si blat din smantana

Desert
6 porții
15 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Se spala prunele; se scot samburii si se taie in jumatate.
  • Se amesteca smantana cu 200 g. zahar pudra si se adauga treptat ouale si faina amestecata cu praful de copt Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina sau su hartie de copt.
  • Se aseaza jumatatile de prune peste aluatul din tava si se da prajitura la cuptor preincalzit cca. 35-40 de minute, la foc potrivit Cand e gata, se pudreaza cu restul de zahar pudra si se taie bucati.


Poze

Prajitura cu prune si blat din smantana
Prajitura cu prune si blat din smantana - poza 2
Prajitura cu prune si blat din smantana - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

24/07/2016

Aluatul e prea tare si prea consistent. cand o mananci zici ca e paine putin dulce, nici macar nu se coace cum trebuie... cred ca cineva a gresit gramajul de faina... nu recomand deloc aceasta prajitura.

am gătit această rețetă (0) (1) Abuz
BICIUSCA58, 29/09/2021

Blat necopt! Se vede! E și tare

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura cu iaurt la microunde
Prajitura cu iaurt la microunde
6 porții
20 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Prajitura bounty-petitchef
Prajitura bounty-petitchef
8 porții
3 h 45 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura la microunde
Prajitura la microunde
6 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura bundt cu morcovi
Prajitura bundt cu morcovi
8 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
6 porții
27 min
Foarte ușor
4 / 5

Articole conexe

Retete dulci cu prune Retete dulci cu prune Cel mai apreciat desert romanesc, papanasii! Cel mai apreciat desert romanesc, papanasii! Ganache sau combinatia perfecta a ciocolatei cu smantana Ganache sau combinatia perfecta a ciocolatei cu smantana

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează