Pentru inceput amestecati faina cu praful de copt si sarea si puneti deoparte.
Intr-o forma rotunda de prajitura (diametrul 23cm) puneti 50g unt cu 50 g zahar brun. Dati la cuptor (180 C / Gaz 4) pana ce zaharul si untul s-au topit.
Intre timp mixati 75 g unt cu restul de zaharul pana ce obtineti o crema pufoasa. Adaugati oul si esenta de vanilie si mixati in continuare. Incorporati alternativ laptele si faina pana ce obtineti o compozitie omogena.
Spalati prunele, scoateti-le samburii si taiati-le in felii subtiri. Asezati feliile de jur imprejurul formei de prajitura scufundandu-le usor in caramel, avand grija sa nu va ardeti. Presarati afinele deasupra prunelor.
Turnati compozitia de prajitura in forma peste fructe acoperindu-le complet.
Puneti la cuptor (180 C / Gaz 4) si coaceti pentru 40 de minute sau pana ce trece testul scobitorii. Scoateti din cuptor si lasati sa se racoreasca cam 15 minute.
Puneti o farfurie peste prajitura si rasturnati-o cu grija, indepartati forma si taiati in felii de marimea dorita. POFTA BUNA !!!
Comentarii (18):
Super buna.
Este super gustoasa ,am facuto.
Delicios
Imi place .....
Super gustoasa
Dupa cum arata cred ca este excelenta.am sa o incerc
O fac si eu dar cu mere
dar o s-o incerc si pe asta cred ca e ff buna
Arata bine cred ca e delicioasa o voi incerca
Arata super
Eu fac asa cu mere si este un deliciu dar cu amestecul de fructe ce sa mai zic cred ca este nemai pomenit.