Prajitura rasturnata cu mere si caramel

O prajitura delicioasa!
Ingrediente
6
Preparare
Preparare10 min
Gătire30 min
- Am topit untul la cuptorul cu microunde (sau il puteti topi la baia de aburi) si l-am amestecat cu zaharul. Amestecand cele doua ingrediente am obtinut o crema peste care am adaugat cele doua oua unul cate unul. Ultimele in amestec a fost adaugate faina si praful de copt.
- Dupa ce am terminat prepararea aluatului am pus pe foc int-un vas (tigaie sau un vas cu fundul gros) cele 6 linguri de zahar pentru a obtine caramelul.
- Intre timp, cat s-a caramelizat zaharul, am taiat cubulete cele trei mere si le-am stropit cu putin suc de lamaie.
- Pentru aceasta prajitura puteti folosi orice tip de tava doriti, cu fundul detasabil sau nu....Daca aveti in dotare hartie pentru copt atunci tapetati tava, daca nu aveti, atunci ungeti-o cu unt si tapetati-o cu faina.
Pe fundul tavii turnati caramelul obtinut peste care puneti cubiletele de mere. - Ultimul, intr-un stat uniform se adauga compozitia mai sus obtinuta.
- Tava se da la cuptor (in prealabil incalzit) pentru cca 30 de minute la 200 grade .
- Am lasat sa se raceasca prajitura, am rasturnat-o si am servit-o alaturi de o cupa de inghetata.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
19/11/2015
In primul rand ingredientele sunt foarte mici ca si cantitate, ar tb facuta intr.o tava 10/10 dupa ingredientele din reteta ta, in al doilea rand s.a lipit, in a treilea rand nu cred ca ai pus poza cu prajitura faacuta de tine.
Concluzia: NU recomand nimanui sa o incerce, e praf.
am gătit această rețetă
V
05/10/2013
Comentariul tău:Foarte gustoasa, eu, insa, am ales sa las merele in bucati mai mari, pentru aroma. :)
am gătit această rețetă