Am topit untul la cuptorul cu microunde (sau il puteti topi la baia de aburi) si l-am amestecat cu zaharul. Amestecand cele doua ingrediente am obtinut o crema peste care am adaugat cele doua oua unul cate unul. Ultimele in amestec a fost adaugate faina si praful de copt.
Dupa ce am terminat prepararea aluatului am pus pe foc int-un vas (tigaie sau un vas cu fundul gros) cele 6 linguri de zahar pentru a obtine caramelul.
Intre timp, cat s-a caramelizat zaharul, am taiat cubulete cele trei mere si le-am stropit cu putin suc de lamaie.
Pentru aceasta prajitura puteti folosi orice tip de tava doriti, cu fundul detasabil sau nu....Daca aveti in dotare hartie pentru copt atunci tapetati tava, daca nu aveti, atunci ungeti-o cu unt si tapetati-o cu faina. Pe fundul tavii turnati caramelul obtinut peste care puneti cubiletele de mere.
Ultimul, intr-un stat uniform se adauga compozitia mai sus obtinuta.
Tava se da la cuptor (in prealabil incalzit) pentru cca 30 de minute la 200 grade .
Am lasat sa se raceasca prajitura, am rasturnat-o si am servit-o alaturi de o cupa de inghetata.
In primul rand ingredientele sunt foarte mici ca si cantitate, ar tb facuta intr.o tava 10/10 dupa ingredientele din reteta ta, in al doilea rand s.a lipit, in a treilea rand nu cred ca ai pus poza cu prajitura faacuta de tine. Concluzia: NU recomand nimanui sa o incerce, e praf.
Comentarii (76):
In primul rand ingredientele sunt foarte mici ca si cantitate, ar tb facuta intr.o tava 10/10 dupa ingredientele din reteta ta, in al doilea rand s.a lipit, in a treilea rand nu cred ca ai pus poza cu prajitura faacuta de tine.
Concluzia: NU recomand nimanui sa o incerce, e praf.
Bestiala!!!!!!!
Binisor
Cat de curand o sa o fac...
Simpla si gustoasa,merita incercata!
O reteta simpla cu un rezultat gustos
Comentariul tău:Foarte gustoasa, eu, insa, am ales sa las merele in bucati mai mari, pentru aroma. :)
Am incercat deja reteta,e delicioasa !
Maine o fac si eu .Trebuie sa fie excelenta!Merci pt. reteta!
Ovoi incerca si eu!Merci pt. reteta!