O fi ea uratica si ciufulita, dar are un gust nemaipomenit! Este vorba de simpla prajiturica cu orice fel de fructe dar care uneori se imbraca cu mantie delicioasa de migdale. Si pentru ca in aceasta perioada fructe mai potrivite ca prunele nu se gaseau, am comis-o pe aceasta.
Deci:
400 g faina
400 g smantana
4 oua
300 g zahar pudra
700 g prune
1 plic praf de copt
1 plic zahar vanilat
1 varf de lingurita sare
Pentru blatul crocant:
150 g faina
100 g zahar tos
100 g unt
fulgi de migdale
Prunele
le-am taiat pe din doua si le-am pus deoparte
Am cantarit zaharul vanilat
apoi peste el am pus cele 400 g de smantana, am mixat totul bine, apoi am adaugat zaharul vanilat, sarea si apoi
cele 4 oua
a urmat apoi faina amestecata cu praful de copt
compozitia astfel obtinuta am turnat-o intr-o tava
am dat prunele un pic prin faina apoi le-am asezat in aluatul din tava
am mai presarat putin zahar deasupra si am pus la cuptor
intre timp am pregatit blatul crocant
untul, faina, zaharul tos si o parte din fulgii de migdale i-am pus laolalta
am amestecat repede totul cu mainile pana am obtinut niste firmituri din aluat
am scos tava din cuptor
apoi am presarat peste prajitura firmiturile de aluat
peste aluat am mai aruncat o mana de fulgi de migdale, am dat totul la cuptor si...am obtinut asta
stiu ca pare aiurea faptul ca mai intai am pus tava la cuptor, apoi am scos-o si am asezat a doua parte de aluat, dar m-am gandit ca daca pun aluatul pentru blat crocant direct peste fructe, acestea isi vor lasa zeama si nu voi mai obtine ceea ce doream
eu una zic ca am facut bine caci mi-a placut cum arata
iar la gust... a fost superba!
cu blat usor moale, umed si fructe usor zemoase
iar deasupra blat crocant si cu gust sublim de migdale
si bineinteles ca dupa prima bucatica, se mai cere una
si uite asa va veti trezi in curand ca ai casei vor face coada in fata tavii sa-si mai ia o portie
din punctul meu de vedere prunele se potrivesc perfect cu acest tip de prajitura, dar va las pe voi sa judecati treaba aceasta
Enjoy!
Comentarii:
E minunata prajitura, eu am pus nuca in loc de migdale ( nu am avut ) si a iesit delicioasa.
Din pacate partea de jos e cam scrum , nu as avea curaj sa incerc .
Imi place, o sa o fac.