Prajitura cu prune si blat crocant


O fi ea uratica si ciufulita, dar are un gust nemaipomenit! Este vorba de simpla prajiturica cu orice fel de fructe dar care uneori se imbraca cu mantie delicioasa de migdale. Si pentru ca in aceasta perioada fructe mai potrivite ca prunele nu se gaseau, am comis-o pe aceasta.
Deci:
400 g faina
400 g smantana
4 oua
300 g zahar pudra
700 g prune
1 plic praf de copt
1 plic zahar vanilat
1 varf de lingurita sare
Pentru blatul crocant:
150 g faina
100 g zahar tos
100 g unt
fulgi de migdale
Prunele

le-am taiat pe din doua si le-am pus deoparte

Am cantarit zaharul vanilat

apoi peste el am pus cele 400 g de smantana, am mixat totul bine, apoi am adaugat zaharul vanilat, sarea si apoi
cele 4 oua

a urmat apoi faina amestecata cu praful de copt

compozitia astfel obtinuta am turnat-o intr-o tava

am dat prunele un pic prin faina apoi le-am asezat in aluatul din tava

am mai presarat putin zahar deasupra si am pus la cuptor

intre timp am pregatit blatul crocant
untul, faina, zaharul tos si o parte din fulgii de migdale i-am pus laolalta

am amestecat repede totul cu mainile pana am obtinut niste firmituri din aluat

am scos tava din cuptor

apoi am presarat peste prajitura firmiturile de aluat

peste aluat am mai aruncat o mana de fulgi de migdale, am dat totul la cuptor si...am obtinut asta

stiu ca pare aiurea faptul ca mai intai am pus tava la cuptor, apoi am scos-o si am asezat a doua parte de aluat, dar m-am gandit ca daca pun aluatul pentru blat crocant direct peste fructe, acestea isi vor lasa zeama si nu voi mai obtine ceea ce doream
eu una zic ca am facut bine caci mi-a placut cum arata


iar la gust... a fost superba!

cu blat usor moale, umed si fructe usor zemoase

iar deasupra blat crocant si cu gust sublim de migdale

si bineinteles ca dupa prima bucatica, se mai cere una

si uite asa va veti trezi in curand ca ai casei vor face coada in fata tavii sa-si mai ia o portie

din punctul meu de vedere prunele se potrivesc perfect cu acest tip de prajitura, dar va las pe voi sa judecati treaba aceasta

Enjoy!
Andreea's Chinesefood blog
Comentarii
anonymous
E minunata prajitura, eu am pus nuca in loc de migdale ( nu am avut ) si a iesit delicioasa.
Lixandra
Din pacate partea de jos e cam scrum , nu as avea curaj sa incerc .
rica
Imi place, o sa o fac.