Petitchef

Prajitura cu gem de prune

Desert
8 porții
20 min
45 min
Ușor

Ingrediente

8

Ingrediente pentru o tava de 38cm x 25cm:

Aluat:

Umplutura:

Preparare

  • Blanda, discreta, muncitoare. O aud si acum recitandu-mi pe de rost poezii intregi de Eminescu, din copilaria ei. Si, peste toate, mirosul acela innebunitor care invada fiecare coltisor al casei, de gem de prune.


    Se amesteca toate ingredientele si se obtine un aluat potrivit de tare, nelipicios, manevrabil. Se intinde cu facaletul in tava tapetata cu hartie de copt. Peste el, cu ajutorul unui cutit de masa sau cu o spatula, se intinde gemul.

    Albusurile se bat spuma ca pentru bezea, se adauga zaharul, otetul, nucile si migdalele pisate. Se toarna cu grija peste prajitura si se intinde uniform. Se pune la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pe un rand mai degraba jos, la foc potrivit (170-180 de grade, mai mult de jos) cu atentie sa nu se rumeneasca prea tare, pentru 40-45 min. Pofta buna!


Poze

Prajitura cu gem de prune
Prajitura cu gem de prune - poza 2
Prajitura cu gem de prune - poza 3

Întrebări:




Comentarii (23):

25/12/2013

Buna de tot

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
26/11/2013

Arata foarte bine

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
23/08/2013

Praf

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 30/08/2023

Otet? Care otet si cat? Nu este trecut la ingrediente. Un praf de copt/bicarbonat/amoniac, nu, nimic de crescut?

(0) (0) Abuz
EUGEN ANTON CINCU, 13/03/2023

Oare nu trebuie si bicarbonat?

(1) (0) Abuz
Lixandra, 12/03/2023

Se poate elimina zaharul din aluat , este suficient cel din compozitia bezelei plus ca si gemul este dulce . Se poate folosi orice aluat fraged si nu este nevoie de oua . Eu fac unul foarte bun doar cu unt , ulei , smantana , praf de copt si faina cat cuprinde ca sa nu iasa foarte tare si-l intind cu mana in tava . Adaug si coaja de lamaie , portocala si vanilie pentru ca-mi plac prajiturile cu arome naturale . In rest pare ok , mi se pare interesanta ideea cu bezea deasupra .

(1) (1) Abuz
07/02/2015

Am s-o incerc cu siguranta!pare buna

(0) (0) Abuz
16/10/2014

Nu trebuie si praf de copt?

(0) (0) Abuz
13/02/2014

Foarte buna mersi

(0) (0) Abuz
01/02/2014

Mmh , am mancat si mai bune !

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura bounty-petitchef
Prajitura bounty-petitchef
8 porții
3 h 45 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
20 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prăjitură cu migdale - fără gluten
Prăjitură cu migdale - fără gluten
6 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1 h 20 m
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Prajitura-fursec
Prajitura-fursec
8 porții
40 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Prajitura bundt cu morcovi
Prajitura bundt cu morcovi
8 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Retete dulci cu prune Retete dulci cu prune “Merele de aur” deliciile toamnei – Gutuile “Merele de aur” deliciile toamnei – Gutuile

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează