Mixam ouale cu zaharul pana devin spuma.Adaugam uleiul cate putin,ca la maioneza.Adaugam coaja de la 1 portocala/lamaie, esenta si zaharul vanilat .
Acum punem faina si praful de copt si framantam un aluat,care chiar daca va fi foarte moale,il vom intinde direct pe hartia de copt taiata de dimensiunile tavii.Transferam hartia cu aluatul in tava, si o ungem cu un borcan de gem acrisor,eu am pus de prune, iar deasupra presaram alune,migdale,nuci sau ce avem.
Daca nu avem nimic de genul,putem lasa asa,sau pune o bucatica din aluat in congelator pt cca 15 minute,si apoi rade prin razatoarea cu gauri mari,peste marmelada.Inainte de a-l pune in congelator,putem sa ii mai adaugam putina faina,pentru a-l putea rade mai usor.
Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 30-40 minute,pana se rumeneste usor pe margini. Aluatul va creste,avand o consistenta undeva intre un chec si un aluat fraged si va fi o prajitura destul de consistenta,care va dura mai multe zile,si se va pastra intacta.
Comentarii:
Uleii e prea mult,nu am pus tot dar totusi...
Pare buna
Cred ca e buna, desi nu am incredere in prajiturile ce se pastreaza intacte 3, 4 zile !!!!! Adica e asa " buna" ca nu se mananca 3, 4 zile .....
F buna'11
Trebuie incercata!
Seamana cu lintzer
Foarte simpla si cu ingrediente simple.Abia astept sa o incerc!:)
Praf
Suppeer
Buna