Prajitura cu nuca si gem de caise

Desert
Foarte ușor
50 min

Ingrediente

6

Pentru aluat:

Pentru umplutura:

Preparare

Preparare20 min
Gătire30 min
  • Prima data am facut aluatul. A amestecat galbenusurile cu margarina, zaharul, smantana si praful de copt + bicarbonatul stinse cu lapte. Le-a omogenizat si apoi am adaugat faina pana am obtinut un aluat potrivit care nu se lipeste de maini , dar nici nu este tare.
  • Ingredientele difera putin. L-a impartit in doua parti. Trei sferturi, l-a intins de dimensiunea tavii si l-am asezat in tava. tava nu trebuie unsa neaparat, pentru ca aluatul este suficient de uns. Peste aluatul intins in tava, a turnat un strat generos de gem de caise.
  • A batut spuma albusurile cu putin praf de sare. Apoi, a adaugat treptat zaharul si am batut in continuare, pana s-a dizolvat. A ras coaja de la o lamaie in spuma si a adaugat jumatate din cana de nuca macinata, amestecand usor, de jos in sus.
  • Cealalta jumatate am presarat-o peste gem, in tava. A turnat si spuma deasupra si a nivelat-o cu un cutit. Restul aluatului, 1/4, l-a intins subtire si am taiat fasiute pe care le-am asezat deasupra spumei, sub forma de grilaj, am dat-o la cuptorul preincalzit, la foc mic, cam 25-30 de minute.

Punctează această reţetă

AAlexa

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Good

abuz

anonymous

SUPER

abuz

anonymous

Usor de facut, excelenta la gust!!!!

abuz

anonymous

E excelenta,vo recomand la toti

abuz

anonymous

Superba!!!

abuz

seraluma

Delicioasa!!!!!!!!!!!!!!!!

abuz

anonymous

Este super faina ! merita incercata

abuz

anonymous

Asta este prajitura pe care o facea mama in copilarie,o taia cu paharul sub forma de semilune !

abuz

anonymous

Foarte buna am incercato

abuz