Prajitura cu nuca si crema cu cafea si nuca prajita
Ingrediente
6
Ingrediente pentru blat:
Ingrediente pentru crema:
Glazura:
Rețete inrudite
-
Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
-
Prăjitură cu cremă de ciocolata și castane cu doar 4 ingrediente
-
Prajitura bounty-petitchef
-
Prajitura la microunde
Preparare
Preparare1 oră
Gătire30 min
- Pentru prepararea blatului se procedeaza astfel:
Albusurile de la 8 oua se bat spuma tare cu zaharul.
Se adauga, pe rand, cate un galbenus, pana la 6.
Nucile macinate se amesteca cu faina si praful de copt. - Se adauga la albusuri, se amesteca compozitia usor, apoi se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor, la foc domol, unde se lasa 25 - 30 minute.
Faceti proba cu scobitoarea, cand aceasta iese curata din coca, blatul este gata. - Pentru prepararea cremei frecam untul cu zaharul pudra pana ce devine spumos.
Adaugam, pe rand, cele doua galbenusuri ramase de la blat, frecand dupa fiecare. - Intr-un ibric pus canita mica de apa cu 2 linguri pline de cafea si dat in fiert. A iesit o cafea foarte concentrata. Dupa ce aceasta s-a racit luat 2 linguri, cafea amestecata cu zat , si pus peste crema de unt.omogenizat bine crema dupa care pus nuca prajita si zdrobita.
- Crema intins peste blatul racit, dupa care pus glazura de ciocolata. Pentru glazura ciocolata se rupe in bucati, se pune intr-o craticioara alaturi de unt, ulei si zahar, pe bain-marie; se lasa pana se topeste ciocolata, se omogenizeaza apoi se ia de pe foc si se lasa la racit.
- Dupa ce glazura s-a racorit, dar inca este lichida, se intinde peste crema de unt cu nuca si se da la rece pana a doua zi.
adi`s blog
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
04/05/2015
Multumesc pentru reteta.Tocmai cautam o reteta care sa imi aminteasca de acasa.Am gasit tocmai ceea ce cautam.