Pentru prepararea blatului se procedeaza astfel: Albusurile de la 8 oua se bat spuma tare cu zaharul. Se adauga, pe rand, cate un galbenus, pana la 6. Nucile macinate se amesteca cu faina si praful de copt.
Se adauga la albusuri, se amesteca compozitia usor, apoi se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor, la foc domol, unde se lasa 25 - 30 minute. Faceti proba cu scobitoarea, cand aceasta iese curata din coca, blatul este gata.
Pentru prepararea cremei frecam untul cu zaharul pudra pana ce devine spumos. Adaugam, pe rand, cele doua galbenusuri ramase de la blat, frecand dupa fiecare.
Intr-un ibric pus canita mica de apa cu 2 linguri pline de cafea si dat in fiert. A iesit o cafea foarte concentrata. Dupa ce aceasta s-a racit luat 2 linguri, cafea amestecata cu zat , si pus peste crema de unt.omogenizat bine crema dupa care pus nuca prajita si zdrobita.
Crema intins peste blatul racit, dupa care pus glazura de ciocolata. Pentru glazura ciocolata se rupe in bucati, se pune intr-o craticioara alaturi de unt, ulei si zahar, pe bain-marie; se lasa pana se topeste ciocolata, se omogenizeaza apoi se ia de pe foc si se lasa la racit.
Dupa ce glazura s-a racorit, dar inca este lichida, se intinde peste crema de unt cu nuca si se da la rece pana a doua zi.
Comentarii (47):
Excelenta
ESTE PRAJITURA PREFERATA A INTREGII FAMILII
Super
Acum am sa o pregatesc
Multumesc pentru reteta.Tocmai cautam o reteta care sa imi aminteasca de acasa.Am gasit tocmai ceea ce cautam.
E forte buna si simplu de facut
Foarte buna si simplu de facut......
O SA O FAC DE CRACIUN
SIMPLA SI FOARTE GUSTOASA
Foarte buna