Prajitura cu crema de nuca

Ingrediente
6
Blat:
Sirop:
Crema:
Glazura:
Preparare
Preparare20 min
Gătire35 min
- Pentru blat, separam albusele de galbenusuri. Albusele se bat cu zaharul, galbenusurile cu ulei.
- Amestecam usor albusele cu galbenusurile si punem faina. Compozitia de mai sus se coace intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina la 180 grade pentru 30-40 minute in functie de cuptor.
- Facem siropul. Ardem cele 3 linguri de zahar si stingem cu o cana de apa. Lasam sa fiarba pana se dizolva toata bomboana. Siropul se toarna peste blat dupa ce acesta se raceste.
- Biscuitii si nuca se vor da prin masina de tocat sau la robot. Se vor amesteca cu 2 linguri de miere, 2 linguri de zahar, 100 g unt, 3 linguri de cacao si o cana cu apa. Daca nu nu descurcam cu o lingura, cel mai bine folosim mana.
- Crema se va pune peste blat. Glazura o facem din 4 linguri de apa cu 4 linguri de zahar, 2 linguri cacao, 50 g unt si esenta de rom.
- Acestea se vor pune intr-o craticioara de inox pe foc mic si amestecam tot timpul pana se omogenizeaza ingredientele. Glazura o punem peste crema. Se poate presara si nuca de cocos peste glazura.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!