Se freaca untul cu zaharul si zaharul vanilat,apoi adaugam treptat galbenusurile,coaja de lamaie rasa,faina si praful de copt stins in putin otet sau zeama de lamaie.
Dupa ce omogenizam compozitia o turnam intr-o tava de aprox.25 cu 35 cm unsa cu un pic de ulei si acoperita cu hartie de copt.Coacem prajitura 20 min la foc mijlociu;la mijlocul cuptorului.
In timp ce avem prajitura la cuptor preparam bezeaua..batem albusurile spuma tare,adaugam zaharul si batem in continuare albusurile cu zaharul.Adaugam nuca macinata si amestecam cu grija.
Impartit aceasta compozitie in 2 parti egale.Intr-una din ele adaugam cacaua si amestecam usor de jos in sus ca sa nu se lase bezeaua.
Scoatem tava din cuptor,intindem uniform pe jumatate din prajiura bezeaua de cacao si pe cealalta bezeaua simpla.Introducem iar tava la cuptor 20 min la foc mic.tinut pana s-a rumenit un pic deasupra bezeaua.
Putem prepara si numai cu bezea simpla sau numai bezea de cacao..depinde de gusturile voastre.
Comentarii:
O sa incerc aceasta reteta ,cred ca este foarte buna