Prajitura cu nuca si bezea

Ingrediente
4
Cost estimat: 6.26Euros€ (1.57€/porție)
Preparare
Preparare35 min
Gătire20 min
- Se freaca untul cu zaharul si zaharul vanilat,apoi adaugam treptat galbenusurile,coaja de lamaie rasa,faina si praful de copt stins in putin otet sau zeama de lamaie.
- Dupa ce omogenizam compozitia o turnam intr-o tava de aprox.25 cu 35 cm unsa cu un pic de ulei si acoperita cu hartie de copt.Coacem prajitura 20 min la foc mijlociu;la mijlocul cuptorului.
- In timp ce avem prajitura la cuptor preparam bezeaua..batem albusurile spuma tare,adaugam zaharul si batem in continuare albusurile cu zaharul.Adaugam nuca macinata si amestecam cu grija.
- Impartit aceasta compozitie in 2 parti egale.Intr-una din ele adaugam cacaua si amestecam usor de jos in sus ca sa nu se lase bezeaua.
- Scoatem tava din cuptor,intindem uniform pe jumatate din prajiura bezeaua de cacao si pe cealalta bezeaua simpla.Introducem iar tava la cuptor 20 min la foc mic.tinut pana s-a rumenit un pic deasupra bezeaua.
- Putem prepara si numai cu bezea simpla sau numai bezea de cacao..depinde de gusturile voastre.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 1419Kcal
- Carbo: 151.1g
- Grăsimi: 78g
- Grăsimi sat.: 38.7g
- Proteine: 23g
- Fibre: 5.6g
- Zahăr: 105.3g
- ProPoints: 39
- SmartPoints: 64
Informații nutriționale pentru 1 porție (363g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă: