Foaie:Se bat 5 albusuri spuma tare.Se adauga 250 g de zahar in ploaie si se bate in continuare.Se adauga zaharul vanilat si treptat 150 g nuca macinata. Se unge tava si se pregateste cu pergament.
Se preincalzeste cuptorul si se lasa sa se coaca la foc mic pana capata o culoare maronie.Cand este gata, se scoate tava si se lasa sa se raceasca bine.Foaia trebuie lasata la racit in tava, pentru ca altfel se rupe!!!Cand se raceste, se dezlipeste cu mare grija de pe pergament,apoi se prepara a doua foaie in acelasi fel.
Crema:Se bat cele 10 galbenusuri cu zaharul spuma.Se adauga 4 linguri de faina si laptele caldut.
Se pun pe foc si se amesteca in continuu pana se ingroasa.Se lasa la racit. Se scoate apa din untul rece !(cam 1 paharel)
Cand s-a racit crema se adauga cate o lingura din unt si se amesteca cu aceasta. Se pune crema intre foi si se baga la frigider cu o mica greutate deasupra.
Comentarii (11):
Cum se scoate apa din untul rece
Este cea mai buna prajitura.
Foarte buna , o fac saptamanal.
Excelent!!!!
As manca intruna!
Grozava
Este foarte buna si apetisanta
TREBUIE SA AI RABDARE PANA A DOUA ZI !!!!!OFF....ABIA ASTEPT....
Super!am pregatit o singura data ceva asemanator si a avut mare succes!
ESTE O PRAJI DELICIOASA; FELICITARI PT ALEGERE
CARLA