Prăjitură cu gem și nucă - rețetă de post
Simplu si delicios
Ingrediente
8
Preparare
Preparare15 min
Gătire40 min
- Într-un castron cernem făina cu praful de copt.
Adăugăm sarea, zahărul și amestecăm până la omogenizare.
Margarina se taie cubulețe mici și se adaugă peste făină, frământăm până obținem un aluat sfărâmicios.
Două treimi din aluat se pune într-o tavă unsă cu margarină și se tasează bine.
Se unge aluatul cu gem și se presară nuca măcinată.
Se presara restul de aluat deasupra și se dă la cuptor (preîncălzit la 180 grade C) pentru 30-40 minute.
Servim după ce se răcește.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Fata de alte prajituri de post are un gust deosebit, doar ca se risipeste cand se taie. Nu ar trebui sa se puna in aluat si cateva linguri de apa pentru a-l inchega?
am gătit această rețetă
Diana
Excelenta si usor de făcut.
am gătit această rețetă
alexia
E superrrrrr
am gătit această rețetă
Ionela
Foarte buna,am dublat cantitatile pt o tava clasica de aragaz.Delicioasa
am gătit această rețetă
Ana
Foarte buna
am gătit această rețetă
anonymous
Foarte buna merita facuta in zilele de post
am gătit această rețetă
anonymous
Pare buna, interesanta in post
am gătit această rețetă
anonymous
Excelenta reteta, multumesc mult, nu mai stiam ce sa gatesc dulce de post...Am pus cantitatile duble, ca sa iasa o tava. Sugestie: am pus si scortisoara macinata in nuca, iar nuca am taiat-o bucatele mici, nu macinata, iese mai crocant asa...
am gătit această rețetă
anonymous
E cam neaspectuoasa dar buna
am gătit această rețetă
anonymous
Pare buna o voi incerca si o sa va spun cum a fost☺
am gătit această rețetă
Punctează această reţetă