Prajitura -chec- cu gem

Desert
Ușor
55 min

Un desert delicios care poate fi servit si ca desert de post !

Ingrediente

8

Blat:

Glazura:

Preparare

Preparare15 min
Gătire40 min
  • Intr-un vas punem faina, praful de copt, zaharul, zaharul vanilat, apa si uleiul;
    le amestecam bine cu mixerul, pana obtinem o compozitie omogena.
  • Compozitia obtinuta o impartim in doua. In jumatate punem gemul sau dulceata
    (eu am folosit gem de corcoduse), iar in cealalta jumatate amestecam nucile maruntite.
  • Ungem o tava cu ulei, o tapetam cu faina si turnam cele 2 parti ale compozitiei.

    Dam tava la cuptor pentru 40 min, la foc mediu. Pentru verificare facem proba scobitorii.
  • Dupa ce s-a racit scoatem prajitura din tava si o asezam pe un platou,
    apoi turnam deasupra glazura si presaram nuca macinata.
  • Glazura o pregatim astfel:

    Punem toate ingredientele intr-o oala micuta si le fierbem la foc mic ,
    amestecand incontinuu, pana cand capata consistenta unei smantani.
    Glazura nu trebuie fiarta prea mult pentru ca se face amara.

    Pofta buna !

Punctează această reţetă

DanMonicaDanMonica

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 3

anonymous

Hmmmm tare bun

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Buna

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Foarte buna

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Foarte buna !

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Putin ajustata,e f.buna

abuz

anonymous

La prepararea glazurii,uleiul ar trebui înlocuit cu margarina,iar apa mai putina.

abuz

anonymous

Slabuta si incomplecta, mai incercati cu alte retete

abuz

anonymous

Ai uitat sa pui praful de cacao in blatul cu dulceata, iar cele doua blaturi se pun suprapuse in tava de cuptor, ( precizare omisa in prezentare )

abuz

anonymous

Imi plac genul acesta de prajituri.Super!!!!

abuz

anonymous

Buna

abuz
  • pagina 1 / 3