Intr-un vas punem faina, praful de copt, zaharul, zaharul vanilat, apa si uleiul; le amestecam bine cu mixerul, pana obtinem o compozitie omogena.
Compozitia obtinuta o impartim in doua. In jumatate punem gemul sau dulceata (eu am folosit gem de corcoduse), iar in cealalta jumatate amestecam nucile maruntite.
Ungem o tava cu ulei, o tapetam cu faina si turnam cele 2 parti ale compozitiei.
Dam tava la cuptor pentru 40 min, la foc mediu. Pentru verificare facem proba scobitorii.
Dupa ce s-a racit scoatem prajitura din tava si o asezam pe un platou, apoi turnam deasupra glazura si presaram nuca macinata.
Glazura o pregatim astfel:
Punem toate ingredientele intr-o oala micuta si le fierbem la foc mic , amestecand incontinuu, pana cand capata consistenta unei smantani. Glazura nu trebuie fiarta prea mult pentru ca se face amara.
Comentarii (28):
Hmmmm tare bun
Buna
Foarte buna
Foarte buna !
Putin ajustata,e f.buna
La prepararea glazurii,uleiul ar trebui înlocuit cu margarina,iar apa mai putina.
Slabuta si incomplecta, mai incercati cu alte retete
Ai uitat sa pui praful de cacao in blatul cu dulceata, iar cele doua blaturi se pun suprapuse in tava de cuptor, ( precizare omisa in prezentare )
Imi plac genul acesta de prajituri.Super!!!!
Buna