Prajitura -chec- cu gem
Un desert delicios care poate fi servit si ca desert de post !
Ingrediente
8
Blat:
Glazura:
Preparare
Preparare15 min
Gătire40 min
- Intr-un vas punem faina, praful de copt, zaharul, zaharul vanilat, apa si uleiul;
le amestecam bine cu mixerul, pana obtinem o compozitie omogena. - Compozitia obtinuta o impartim in doua. In jumatate punem gemul sau dulceata
(eu am folosit gem de corcoduse), iar in cealalta jumatate amestecam nucile maruntite. - Ungem o tava cu ulei, o tapetam cu faina si turnam cele 2 parti ale compozitiei.
Dam tava la cuptor pentru 40 min, la foc mediu. Pentru verificare facem proba scobitorii. - Dupa ce s-a racit scoatem prajitura din tava si o asezam pe un platou,
apoi turnam deasupra glazura si presaram nuca macinata. - Glazura o pregatim astfel:
Punem toate ingredientele intr-o oala micuta si le fierbem la foc mic ,
amestecand incontinuu, pana cand capata consistenta unei smantani.
Glazura nu trebuie fiarta prea mult pentru ca se face amara.
Pofta buna !
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Hmmmm tare bun
am gătit această rețetă
anonymous
Buna
am gătit această rețetă
anonymous
Foarte buna
am gătit această rețetă
anonymous
Foarte buna !
am gătit această rețetă
anonymous
Putin ajustata,e f.buna
anonymous
La prepararea glazurii,uleiul ar trebui înlocuit cu margarina,iar apa mai putina.
anonymous
Slabuta si incomplecta, mai incercati cu alte retete
anonymous
Ai uitat sa pui praful de cacao in blatul cu dulceata, iar cele doua blaturi se pun suprapuse in tava de cuptor, ( precizare omisa in prezentare )
anonymous
Imi plac genul acesta de prajituri.Super!!!!
anonymous
Buna
Punctează această reţetă