Prajitura cu biscuiti si gem este ideala pentru evenimentele cu multi invitati, pentru ca se poate taia usor in portii mici: patratele, dreptunghiuri, romburi…
Seamana putin cu Prajitura fina, dar are cu totul alt gust si textura.
Consistenta, aromata, gust bogat de cacao si nuci, acompaniat de gustul acrisor al gemului…
Blatul se face foarte usor. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul.
Galbenusurile se freaca putin cu uleiul si se adauga peste albusurile batute. Se omogenizeaza si apoi se adauga faina impreuna cu praful de copt.
O tava mare se tapeteaza fie cu hartie de copt, fie cu unt si faina. Se toarna compozitia si se baga in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20-25 minute, pana cand trece testul scobitorii.
Crema nici ea nu este complicata. Se pun biscuitii intr-un robot de bucatarie si se sfarama pana devin praf.
In timp ce ne ocupam de sfaramare, intr-un ibric se amesteca apa cu zaharul si se lasa sa fiarba, pana cand zaharul se dizolva complet.
Se lasa sa se racoreasca. Intr-un castron se pun biscuitii maruntiti fin, nuca macinata, romul, cacao si siropul de zahar.
Separat se bate untul spuma si se incorporeaza putin cate putin in crema cu biscuiti.
Blatul racit se unge cu gem si apoi se pune crema.
Ciocolata se topeste pe baie de abur, se adauga uleiul si se omogenizeaza.
Se lasa sa se raceasca putin si apoi se glazureaza prajitura. Se da la rece pana se intareste crema si poate fi usor taiata.
Comentarii (66):
Este delicioasa, eu am facut-o de cateva ori, pentru ca am reteta de cativa ani, dintr-o revista, cred. O recomand cu caldura!
Foarte buna si usor de facut.
Bunaa!!!!!!!!!!!!!!!!!
Foarte bine .........
Delicioasa
Bună, eu am făcut-o cu ciocolată albă dar a ieșit foarte bună.
Banuiesc ca este foarte buna .Este usor de pregatit asa incat o voi incerca cat de curand.
Inca nu am gatit,o , dar am facut ceva asemanator , e buna
O fac pentru ai mei de 8 Martie! Mniammmm, mniammm !
:)