Se bat albusurile tare, apoi se incorporeaza alternativ, zaharul, zaharul vanilat si galbenusurile. Se rade si coaja de lamaie. Se aduga untul incalzit pe foc dar fara sa atinga punctul de fierbere. La sfarsit se adauga si faina. Se coace intr-o tava de 22x30 cm.
Din cele doua plicuri de puding de vanilie, zahar si lapte se face o crema de vanilie. Cand este gata se ia de pe flacara, se adauga putina veama de lamaie si se incorporeaza untul, frecand energic.
Se lasa sa se raceasca, dar acoperim vasul cu o folie de plastic ca sa nu se faca crusta. Se insiropeaza blatul, dupa care intindem uniform crema de vanilie.
Crema de branza: Se freaca crema de branza cu frisca. Daca folositi frisca dulce ca Hulala, nu este nevoie de zahar. Se intinde peste crema de vanilie. Apoi se aseaza deasupra, unul langa altul, biscuiti cu unt Petit Beurre.
Se da la rece, de preferat de seara pana dimineata. Se taie cu un cutit fin printre biscuiti. Topim ciocolata alba cu frisca si turnam peste biscuiti. Ornam cu bilute colorate.
Pentru ca este destul de greu sa mananci o prajitura care are biscuite drept foaie, eu i-am faramitat si i-am introdus in crema de branza. Poate fi si asta o idee, oricum prajitura cu lamaie este prefarata mea.
Comentarii (12):
Foarte buna si lejera, se poate pune mai putin unt in crema de budinca sau chiar deloc, depinde de gusturi
Trebuie sa fie tare buna
Excelent
Pentru ca este destul de greu sa mananci o prajitura care are biscuite drept foaie, eu i-am faramitat si i-am introdus in crema de branza. Poate fi si asta o idee, oricum prajitura cu lamaie este prefarata mea.
Faina
Foarte buna....Merita incercata
Comentariul tău:este ecelenta am probato
este excelenta am facuto acum 3 zile
Binisoara .
Este o reteta foarte buna incercatio
FoARTE BUNA