Se freaca untul cu zaharul . Se adauga ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Se adauga laptele. Se amesteca faina cu cacaua si praful de copt, si se cern printr-o sita. Se incorporeaza in crema de unt.
Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul in prealabil incalzit. Se lasa cca. 18-20 de minute la 180 grade C. Se lasa apoi blatul la racit. Se prepara un lapte caramel si se insiropeaza blatul .
Laptele, untul, zaharul si grisul se pun pe foc pana se ingroasa. Se adauga nuca de cocos si se amesteca totul foarte bine. Se mai tine pe foc cca. 2-3 minute si se toarna fierbinte peste blatul racit .
Se rupe in bucati ciocolata si se topeste la bain-marie sau la microunde; se adauga untul si se amesteca bine. Se toarna glazura deasupra cremei de cocos. Se lasa prajitura la frigider pentru minim 1 ora, dupa care se feliaza si se serveste.
Comentarii (16):
Si eu la fel anoimus
Pentru iubitorii nucii de cocos este o reteta usoara si delicioasa...!Eu am dublat cantitatile pentru crema...si a iesit minunat....Multumesc...!
Foarte buna prajitura!! ;)
Cum se face laptele caramel? Link-ul prevazut nu arată nici o rețeta de lapte caramel ci doar de zahăr ars.
Excelenta !....
Arata bine o sa incercsi eu
Baa e bunicica nu e cea mai buna dar..ok
----Complimente fff delicioasa----
Arata super
Minunata !