Prajitura cu cirese si chec economic
Ingrediente
4
Preparare
Preparare50 min
Gătire40 min
- Mixam cateva minute zaharul cu ouale, dupa care adaugam uleiul si mai mixam vreo 2 minute, apoi laptele si iar mixam 2 minute iar la sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt.
- Intr-o tava mare ( 30x35) si tapetata cu unt si faina, adaugam aluatul si punem pe deasupra cirese care daca sunt mai acrute le dam prin zahar pudra inainte, si cativa fulgi de migdale daca doriti.
- Bagam prajitura la 180 grade cuptor preincalzit pentru 35 minute, Cat este calda inca o ungem cu miere, o pudram cu zahar pudra si o taiem cubulete.
- Pentru o forma de 30 cm lungime si 11 inaltime folosim ingredientele de mai sus. Mie mi-au mai ramas cateva linguri de aluat din care am facut 4 briose.
- Procedam ca la prajitura cu cirese: mixam ouale cu zaharul apoi adaugam uleiul si mixam, laptele si iar mixam vreo 2 minute si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Turnam in forma tapetata 3/4 din aluat iar restul il amestecam cu 1 lingura de cacao. Punem aluatul cu cacao peste cel alb si amestecam usor cu un betigas de frigarui.
- Il dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 35-40 minute. Dupa 35 minute faceti proba cu betigasul si daca este copt il scoatem, il pudram cu zahar vanilat si cand s-a racit il taiem, Creste mult si este foarte pufos.
Laura Adamache
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Foarte buna reteta de chec cu cacao.... o intrebare: se pot pune si cateva nuci in compozitie ?
am gătit această rețetă
anonymous
Excelent
anonymous
Excelent
anonymous
Am facut si eu ieri acest chec, ca-mi era pofta de un chec din Romania. Baietilor mei le place mult checul, si am cautat o reteta simpla si rapida pe net. Am inlocuit insa si eu uleiul cu aceeasi cantitate de unt (topit) si a iesit foarte bun. Timpul de coacere a fost ceva mai lung, ca 55 min...dar a meritat asteptarea. Nu este chiar rezultatul pe care il asteptam, hmmm gusturile copilariei :( dar este foarte foarte bun si
acesta. Il voi face cu siguranta din nou. Multzumesc mult.
anonymous
Am facut-o azi....excelenta!am inlocuit uleiul cu unt....
Punctează această reţetă