Mixam cateva minute zaharul cu ouale, dupa care adaugam uleiul si mai mixam vreo 2 minute, apoi laptele si iar mixam 2 minute iar la sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt.
Intr-o tava mare ( 30x35) si tapetata cu unt si faina, adaugam aluatul si punem pe deasupra cirese care daca sunt mai acrute le dam prin zahar pudra inainte, si cativa fulgi de migdale daca doriti.
Bagam prajitura la 180 grade cuptor preincalzit pentru 35 minute, Cat este calda inca o ungem cu miere, o pudram cu zahar pudra si o taiem cubulete.
Pentru o forma de 30 cm lungime si 11 inaltime folosim ingredientele de mai sus. Mie mi-au mai ramas cateva linguri de aluat din care am facut 4 briose.
Procedam ca la prajitura cu cirese: mixam ouale cu zaharul apoi adaugam uleiul si mixam, laptele si iar mixam vreo 2 minute si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Turnam in forma tapetata 3/4 din aluat iar restul il amestecam cu 1 lingura de cacao. Punem aluatul cu cacao peste cel alb si amestecam usor cu un betigas de frigarui.
Il dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 35-40 minute. Dupa 35 minute faceti proba cu betigasul si daca este copt il scoatem, il pudram cu zahar vanilat si cand s-a racit il taiem, Creste mult si este foarte pufos.
Am facut si eu ieri acest chec, ca-mi era pofta de un chec din Romania. Baietilor mei le place mult checul, si am cautat o reteta simpla si rapida pe net. Am inlocuit insa si eu uleiul cu aceeasi cantitate de unt (topit) si a iesit foarte bun. Timpul de coacere a fost ceva mai lung, ca 55 min...dar a meritat asteptarea. Nu este chiar rezultatul pe care il asteptam, hmmm gusturile copilariei :( dar este foarte foarte bun si acesta. Il voi face cu siguranta din nou. Multzumesc mult.
Comentarii:
Foarte buna reteta de chec cu cacao.... o intrebare: se pot pune si cateva nuci in compozitie ?
Excelent
Excelent
Am facut si eu ieri acest chec, ca-mi era pofta de un chec din Romania. Baietilor mei le place mult checul, si am cautat o reteta simpla si rapida pe net. Am inlocuit insa si eu uleiul cu aceeasi cantitate de unt (topit) si a iesit foarte bun. Timpul de coacere a fost ceva mai lung, ca 55 min...dar a meritat asteptarea. Nu este chiar rezultatul pe care il asteptam, hmmm gusturile copilariei :( dar este foarte foarte bun si
acesta. Il voi face cu siguranta din nou. Multzumesc mult.
Am facut-o azi....excelenta!am inlocuit uleiul cu unt....