Din cate retete de prajitura cu visine am incercat pana acum, aceasta este cea mai pufoasa, parfumata, usor umeda si pe deasupra formeaza o crusta subtire crocanta. O nebunie, ce mai! va poftesc la citit!
Singurul inconvenient este ca fructele vor cadea la fund, dar sfatul meu este sa nu cresteti cantitatea de faina deoarece se va schimba total consistenta prajiturii.
1.Galbenusurile se freaca cu o cana de zahar pana se albesc, apoi se adauga 1/2 cana ulei si coaja de lamaie si zeama si se bat bine cu mixerul.
2.Separat se bat albusurile cu 1/2 cana zahar pana devin ca o bezea tare.
Se amesteca 1 cu 2, se pune praful de copt impreuna cu faina intr-un castron apoi se adauga faina in ploaie care se amesteca usor cu telul de jos in sus.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se toarna compozitia si pe deasupra se pun visinele/ciresele bine scurse. Se coace in cuptorul preincalzit la 180 Grade Celsius pana se rumeneste usor. Pofta buna!
Delicioasa, dar la sf. am pus in tava hartie de copt. am ins cu un pic de u;ei apoi am pus o cana de zahar si am asezat fructele pe zahar. deasupra am turnat compozitia care este moale. dupa 5 min de stat la cuptor am scos tava si am mai aruncat cateva fructe pe deasupra , fructe care sau lasat doar un pic in jos. Am zis fructe ca poti pune caise, visine,piersici, struguri chiar si cu mango am incercat .dar cea mai buna este cu visine si caise.
Comentarii (17):
Wooooow
Pufoasa si buna!
Simplu, explicit si mai presus de toate extraordinar de gustos!!
Am facuto arata bine si familia a papato:)))) msc celei ce a postato
Hmm iamii :x
E foarte buna!pofta buna!
PREPARAREA ACESTEI RETETE ESTE PE INTELESUL TUTUROR. SUCCES.
Delicioasa, dar la sf. am pus in tava hartie de copt. am ins cu un pic de u;ei apoi am pus o cana de zahar si am asezat fructele pe zahar. deasupra am turnat compozitia care este moale. dupa 5 min de stat la cuptor am scos tava si am mai aruncat cateva fructe pe deasupra , fructe care sau lasat doar un pic in jos. Am zis fructe ca poti pune caise, visine,piersici, struguri chiar si cu mango am incercat .dar cea mai buna este cu visine si caise.
Super buna
Foarte gustoasa si savuroasa