Incingeti cuptorul la 200 grade C. Separati ouale; amestecati galbenusurile cu zaharul. Bateti spuma albusurile cu un praf de sare, apoi adaugati-le galbenusurilor.
Adaugati faina, amidon, cacao, toate in prealabil cernute. Amestecati totul cu o spatula.
Turnati compozitia intr-o tava intinsa , unsa si pudrata cu faina sau tapetata cu hartie de copt.
Coaceti 10-12 minute; rasturnati apoi blatul pe un prosop de bucatarie pudrat cu zahar sau pe o hartie de copt. Indepartati cu grija hartia de pe blat si taiati-l pe jumatate.
Desfaceti borcanul cu cirese. Asezati o jumatate de blat intr-o forma tapetata cu folie transparenta . Insiropati blatul cu siropul preferat. Inmuiati foile de gelatina in apa rece . Scurgeti borcanul cu compot si incalziti sucul. Topiti gelatina in suc . Lasati sa se raceasca. Adaugati ciresele.
Amestecati iaurtul cu zaharul; turnati deasupra compozitia cu cirese si amestecati usor. Bateti frisca si incorporati-o amestecului rezultat. Lasati la frigider pentru cca. 30 de minute.
Intindeti apoi crema pe jumatatea de blat insiropata; puneti deasupra cea de-a doua jumatate de blat, si ea insiropata. Lasati la frigider peste noapte; crema este destul de lichida, dar dupa o noapte la frigider devine incredibil de pufoasa. Taiati marginile astfel incat bucatile din mijloc sa fie drepte. Taiati-o in aproximativ 12-14 bucati. Serviti-o simpla sau pudrata cu zahar pudra.
Comentarii:
Incearca e super