Prăjitură cu prune și brânză

Desert
Foarte ușor
1 h 15 m

E sezonul prunelor, asa ca la cat mai multe prajituri cu prune

Ingrediente

8

Preparare

Preparare15 min
Gătire1 oră
  • Spălăm prunele, le desfacem în două și înlăturăm sâmburele.

    Se bat bine ouăle cu mixerul, adăugăm zahărul treptat și batem bine în continuare.

    Adăugăm uleiul, apoi făina amestecată cu praful de copt și laptele.

    Turnăm compoziția într-o tavă unsă bine cu unt.

    Într-un castron frecăm bine brânza de vaci cu 50 g zahăr.

    În alt castron batem bine albușurile cu 50 g zahăr, după care se amestecă ușor cu brânza.

    Această compoziție de brânză se pune cu o lingură peste compoziția din tavă și se întinde ușor.

    Aranjăm prunele una lângă alta.

    Presărăm 2 linguri de zahăr tos peste prune.

    Se dă la cuptor pentru 30 - 40 minute la 180 grade C.

    Se mărește temperatura la 200 grade C la sfârșit pentru maxim 3-4 minute pentru a se rumeni frumos deasupra.

    Se lasă să se răcească în tavă, după care se porționează și se presară zahăr pudră.
    Poftă bună!

Punctează această reţetă

RReteteBauturi

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2
ashmutzii_f2015

ashmutzii_f2015

Fac frecvent această prăjitură, una din preferatele mele, atât timp cât sunt prune românești pe piață

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Delicios....

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

O prajitura pe cat de simpla pe atat de gustoasa! Multumiri pentru reteta, e simpla dar de mare efect!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Este excelent si foarte gustos daca mai puteti sa imi trimiteti alte retete cu diferite fructe ar fii fantastic

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Naspa

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Super buna prajiturica!

abuz

anonymous

Excelenta combinatie! Multumesc!

abuz

anonymous

F.buna!

abuz

anonymous

Cred ca este fantastic sa faci prajituri dar sa si le mananci si mai si

abuz

anonymous

Foartebunajenicaarad

abuz
  • pagina 1 / 2