Cartofii i fierbem si i zdrobim ca pentru piure, se adauga ouale, faina, grisul, putina sare si se amesteca repede cateva minute. Se aseaza coca obtinuta pe o planseta presarata cu faina, se formeaza sul si se taie bucatele din care se formeaza foi potrivite de groase, pe ele se pune cate o pruna cu samburele scos, dupa care se strange coca in jurul prunei, se rotunjeste si se pune la fiert in apa clocotita cu putina sare. Cand galustele s-au ridicat deasupra apei se mai lasa sa fiarba 5-6 min dupa care se scot cu o spumiera. Intre timp se prajeste pesmetul in unt, se pun galustele in pesmet si scuturam putin cratita ca sa se ia pesmetul pe galuste. Se presara deasupra cu zahar si scortisoara. Pofta buna!
Comentarii (103):
Extraordinar ,desi la sfirsit am dat tava la cuptor
Delicioso...le-am gait si micuta mea a fost incintata, mai ales ca a fost micul ajutor /
Excelente, cred ca 80 g de zahar ar fi mai indicate - o chestie de gust.
Multumesc
Foarte gustos...
Froarte buna reteta doar ca eu mai pun eam in pruna un pic dse zahar si scortisoara.
Asa le gatesc si eu!Toata familia intreaba extrem de nerabdatoare, dupa ce se termina...numai atat ai facut???De obicei fac portie dublaaaaaa....
Felicitări !!!
FFFFFFFF.BUNA
Foarte bun!
Super gustoase