Gem de prune facut in casa

Altele
20 porții
Foarte ușor
45 min

Gemul de prune este perfect savurat intr-o dimineata de iarna la micul dejun, pe paine unsa cu unt, alaturi de o cana de ceai sau lapte. Si pentru asta e timpul sa te apuci de treaba. Noi avem reteta! Usor de facut, ieftin si spornic!


Ingrediente

20

Materiale


Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Preparare

Preparare15 min
Gătire30 min



Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

constanta_s2014
constanta_s2014, 16/09/2021

Exagerat de mult zahar! Cum sa pui la doar 500g de prune 400g de zahar, ce, faci dulceata? Prunele sunt si ele dulci si la 500g prune sunt suficiente 200g zahar! Pune zaharul peste prune si lasa-le peste noapte sa-si lase sirop si abia atunci le pui la fiert. La prune nu este nevoie de zeama de lamaie; zeama de lamaie se pune in general la fructele cu o culoare deschisa(caise, piersici, gutui etc) ca sa si-o pastreze.

(0) (0) abuz



+