Gem de prune facut in casa

Altele
20 porții
Foarte ușor
45 min

Gemul de prune este perfect savurat intr-o dimineata de iarna la micul dejun, pe paine unsa cu unt, alaturi de o cana de ceai sau lapte. Si pentru asta e timpul sa te apuci de treaba. Noi avem reteta! Usor de facut, ieftin si spornic!

Ingrediente

20

Materiale

  • vas pentru gatire
  • borcan(e)

Preparare

Preparare15 min
Gătire30 min
  • Gem de prune facut in casa - Preparare etapa 1In vasul ales puneti prunele de la care ati scos samburii. Adaugati zaharul, suc de la 1 lamaie si amestecati.
  • Gem de prune facut in casa - Preparare etapa 2Puneti pe foc si aduceti la punctul de fierbere.
  • Gem de prune facut in casa - Preparare etapa 3Imediat ce amestecul fierbe, se da focul la mic si se lasa la gatit timp de aproximativ 30 de minute, amestecand din cand in cand.
  • Gem de prune facut in casa - Preparare etapa 4Dupa 30 de minute, faceti testul cu lingura. Luati putin gem cu o lingura si puneti-o pe o farfurie rece, daca se lipeste, este gata. In caz contrar, mai lasati-l pe foc inca 10 minute.
  • Gem de prune facut in casa - Preparare etapa 5Turnati gemul fierbinte intr-un borcan, inchideti-l si intoarceti-l imediat cu capacul in jos. Lasati-l in aceasta pozitie pana cand se raceste.
  • Gem de prune facut in casa - Preparare etapa 6Gata!
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

constanta_s2014

constanta_s2014

Exagerat de mult zahar! Cum sa pui la doar 500g de prune 400g de zahar, ce, faci dulceata? Prunele sunt si ele dulci si la 500g prune sunt suficiente 200g zahar! Pune zaharul peste prune si lasa-le peste noapte sa-si lase sirop si abia atunci le pui la fiert. La prune nu este nevoie de zeama de lamaie; zeama de lamaie se pune in general la fructele cu o culoare deschisa(caise, piersici, gutui etc) ca sa si-o pastreze.

abuz