Tajine cu miel si prune uscate

Felul principal
4 porții
Ușor
2 h 30 m

Tajine este un fel de mancare marocan, care si-a imprumutat numele de la vasul in care se gateste. Acesta este din lut si este format din doua parti: o baza de forma unei farfurii adanci si un capac tronconic, prevazut cu o mica gaura, pentru a lasa sa scape o parte din aburi. Noi am gatit astazi: tajine cu miel si prune.

Ingrediente

4

Pentru prune:

Materiale

  • Tajine

Preparare

Preparare30 min
Gătire2 ore
  • Tajine cu miel si prune uscate - Preparare etapa 1Intr-o tigaie se prajeste ceapa tocata. Se adauga carnea de miel si se prajeste.
  • Tajine cu miel si prune uscate - Preparare etapa 2Se varsa totul in vasul tajine. Se adauga sare, piper, ghimbir, șofran, ierburile tocate, batonul de scortisoara si apa.
  • Tajine cu miel si prune uscate - Preparare etapa 3Se amesteca, se acopera si se gateste la foc mic timp de 1 ora si 30 de minute.
    Dupa o ora de gatit, pregatiti prunele.
  • Tajine cu miel si prune uscate - Preparare etapa 4Intr-o cratita adaugați untul, zaharul, sare si apa. Cand amestecul fierbe, adaugati prunele. Amestecati, acoperiti si fierbeti la foc mic timp de 15 minute.
  • Tajine cu miel si prune uscate - Preparare etapa 5Dupa acest timp, adaugati prunele si sucul lor la tajine. Adaugati si migdalele si semintele de susan. Se amesteca, se acopera si se fierbe inca 20 de minute.
  • Tajine cu miel si prune uscate - Preparare etapa 6Gata!

Observații

Carnea de miel: daca nu va place aceasta carne, inlocuiti-o cu carne de vita.
Prunele: le puteți inlocui si cu caise uscate.

Echipamente de gătit

cuptor
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

mara_p2018, 15/10/2018

Ceva foarte gustos...

(1) (0) abuz