Tajine este un fel de mancare marocan, care si-a imprumutat numele de la vasul in care se gateste. Acesta este din lut si este format din doua parti: o baza de forma unei farfurii adanci si un capac tronconic, prevazut cu o mica gaura, pentru a lasa sa scape o parte din aburi. Noi am gatit astazi: tajine cu miel si prune.
Intr-o tigaie se prajeste ceapa tocata. Se adauga carnea de miel si se prajeste.
Se varsa totul in vasul tajine. Se adauga sare, piper, ghimbir, șofran, ierburile tocate, batonul de scortisoara si apa.
Se amesteca, se acopera si se gateste la foc mic timp de 1 ora si 30 de minute. Dupa o ora de gatit, pregatiti prunele.
Intr-o cratita adaugați untul, zaharul, sare si apa. Cand amestecul fierbe, adaugati prunele. Amestecati, acoperiti si fierbeti la foc mic timp de 15 minute.
Dupa acest timp, adaugati prunele si sucul lor la tajine. Adaugati si migdalele si semintele de susan. Se amesteca, se acopera si se fierbe inca 20 de minute.
Comentarii:
Ceva foarte gustos...