Gem de prune

Gem de prune
Desert
Foarte ușor
35 min

Ingrediente

4

Preparare

Preparare20 min
Gătire15 min
  • Prunele se spala, se scot samburii si se dau prin masina de tocat.
  • Se adauga zaharul si zeama de lamaie. Zahar se poate pune mai mult sau mai putin, depinde de cat de dulci sunt prunele si cat de dulce va place gemul. A pus 1 kg si a fost suficient
  • Se pune gemul la fiert. Pentru a scapa de cea mai nesuferita etapa, amestecatul in oala, a pus gemul in cuptor, lafoc mic si l-a lasat sa fiarba pana a considerat ca e suficient de legat.
  • A adaugat o lingurita scortisoara si l-a mai lasat sa fiarba 10 minute. Gemul se pune in borcane sterilizate si se acopera cu paturi lasandu-se astfel pana a doua zi.

Punctează această reţetă

Criss75Criss75

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

anonymous

F buna reteta.....5 stelute!!:)

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Super gust, super culoare si usor de preparat !

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

E super!!!!reteta!!!!

abuz

anonymous

Cred ca aleg reteta

abuz

anonymous

E foarte buna

abuz

anonymous

Foarte buna

abuz

anonymous

Buna, buna

abuz

anonymous

Super:::::

abuz

anonymous

ESTE BUN!! MULTUMESC!!

abuz

anonymous

F.f.buna reteta!!!

abuz
  • pagina 1 / 2