Gem de prune

Ingrediente
4
Preparare
Preparare20 min
Gătire15 min
- Prunele se spala, se scot samburii si se dau prin masina de tocat.
- Se adauga zaharul si zeama de lamaie. Zahar se poate pune mai mult sau mai putin, depinde de cat de dulci sunt prunele si cat de dulce va place gemul. A pus 1 kg si a fost suficient
- Se pune gemul la fiert. Pentru a scapa de cea mai nesuferita etapa, amestecatul in oala, a pus gemul in cuptor, lafoc mic si l-a lasat sa fiarba pana a considerat ca e suficient de legat.
- A adaugat o lingurita scortisoara si l-a mai lasat sa fiarba 10 minute. Gemul se pune in borcane sterilizate si se acopera cu paturi lasandu-se astfel pana a doua zi.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
F buna reteta.....5 stelute!!:)
am gătit această rețetă
anonymous
Super gust, super culoare si usor de preparat !
am gătit această rețetă
anonymous
E super!!!!reteta!!!!
anonymous
Cred ca aleg reteta
anonymous
E foarte buna
anonymous
Foarte buna
anonymous
Buna, buna
anonymous
Super:::::
anonymous
ESTE BUN!! MULTUMESC!!
anonymous
F.f.buna reteta!!!
Punctează această reţetă