Prunele se spala, se scot samburii si se dau prin masina de tocat.
Se adauga zaharul si zeama de lamaie. Zahar se poate pune mai mult sau mai putin, depinde de cat de dulci sunt prunele si cat de dulce va place gemul. A pus 1 kg si a fost suficient
Se pune gemul la fiert. Pentru a scapa de cea mai nesuferita etapa, amestecatul in oala, a pus gemul in cuptor, lafoc mic si l-a lasat sa fiarba pana a considerat ca e suficient de legat.
A adaugat o lingurita scortisoara si l-a mai lasat sa fiarba 10 minute. Gemul se pune in borcane sterilizate si se acopera cu paturi lasandu-se astfel pana a doua zi.
Comentarii (13):
F buna reteta.....5 stelute!!:)
Super gust, super culoare si usor de preparat !
E super!!!!reteta!!!!
Cred ca aleg reteta
E foarte buna
Foarte buna
Buna, buna
Super:::::
ESTE BUN!! MULTUMESC!!
F.f.buna reteta!!!