Se curata cartofii de coaja si se paseaza. Se face un aluat nu prea tare din cartofi cu sare, oua (cu cat sint mai multe oua, cu-atat iese compozitia mai pufoasa)si faina.
Pe masura ce formati galustele, mai adaugati faina, decat sa puneti prea multa de la inceput Se pune apa la fiert, intr-o oala incapatoare. Se spala prunele .
Se modeleaza galuste din aluatul de cartofi si in mijloc se pune cate o pruna. Se introduc galustele in apa (putin sarata) care clocoteste si se fierb cca. 10 minute.
Intre timp se incalzeste putin ulei (sau unt) intr-o tigaie si se rumeneste pesmetul. Galustele se scot din apa cu ajutorul unei palete, se lasa sa se scurga putin, dupa care se dau prin pesmet.
Se servesc presarate cu zahar si cu un pic de gem de prune langa, cum facut noi, ca sa ne potolim pofta cu-adevarat!!! cateva poze cu ultimele galuscute, pe care cu greu adus la sedinta foto.
Comentarii (28):
Excelent
Super reteta
Suuuper
This is freaking awesome!!
Mor de pofta abia astept sa am timp sa fac,mersi pt reteta.
Foarte frumoase !
Delicioase
Excelente!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Superrrrrrrrrrrrrrr
Arata super bine