Galuste cu prune

Desert
Foarte ușor
30 min

Ingrediente

8

Preparare

Preparare20 min
Gătire10 min
  • Se curata cartofii de coaja si se paseaza. Se face un aluat nu prea tare din cartofi cu sare, oua (cu cat sint mai multe oua, cu-atat iese compozitia mai pufoasa)si faina.
  • Pe masura ce formati galustele, mai adaugati faina, decat sa puneti prea multa de la inceput
    Se pune apa la fiert, intr-o oala incapatoare.
    Se spala prunele .
  • Se modeleaza galuste din aluatul de cartofi si in mijloc se pune cate o pruna. Se introduc galustele in apa (putin sarata) care clocoteste si se fierb cca. 10 minute.
  • Intre timp se incalzeste putin ulei (sau unt) intr-o tigaie si se rumeneste pesmetul.
    Galustele se scot din apa cu ajutorul unei palete, se lasa sa se scurga putin, dupa care se dau prin pesmet.
  • Se servesc presarate cu zahar si cu un pic de gem de prune langa, cum facut noi, ca sa ne potolim pofta cu-adevarat!!! cateva poze cu ultimele galuscute, pe care cu greu adus la sedinta foto.

Punctează această reţetă

Laura SavaLaura Sava

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 3

anonymous

Excelent

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Super reteta

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Suuuper

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

This is freaking awesome!!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Mor de pofta abia astept sa am timp sa fac,mersi pt reteta.

abuz

anonymous

Foarte frumoase !

abuz

anonymous

Delicioase

abuz

anonymous

Excelente!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

abuz

anonymous

Superrrrrrrrrrrrrrr

abuz

anonymous

Arata super bine

abuz
  • pagina 1 / 3