Din ingredientele redate mai sus, pina la linia de marcaj, se prepara un aluat potrivit de moale. Ori metoda clasica, facind din 2ls de faina, lapte, 1ls zahar si drojdie o maia care se lasa la dospit ca 10 min, dupa care se amesteca cu restul ingredientelor si se lasa la dospit pina ce i-se dubleaza volumul.Ori in MP(masina de piine).
Intr-e timp intr-o tava sau o fprma rezistenta la temp.inalte se topeste restul de unt/mar. si se presara in tava cele 50g zahar tos. Dupa dospire se imparte alutul in functie de cit de mari doriti galustele,Galustele pot fii simple si se servesc cu sos de vanilie, este o servire clasica, in zona Bayern si in Austria, ori cu alt sos dupa preferinta.
Ori se pot umple cu alte fructe, gem,nutela...fiecare dupa cum si ce doreste. Scortisoara se amesteca cu zaharul ramas. Deci , dupa ce aluatul a fost impartit se intinde fiecare bucata si se aseaza in mijlocul ei 1/2lc din amestecul de zahar scortisoara.
Peste amestec se aseaza jumatate de pruna,iar daca prunele sint mai micute se poate pune in locul fiecarui simbure, din amestecul de scortisoara+zahar, dupa care se imbraca fructul in alutat si se aeaza cu incheietura in jos, in tava pregatita.
Cind aluatul este deja preparat si pus in tava, se acopera cu o folie de nailon ,peste care se une si un servet de bucatarie si se lasa inca 30 min.la dospit.
Timp in care cuptorul se incinge la 200°C.Dupa dospire se ung galustele cu ceva lapte caldut si se introduc in cuptor, pentru ca.25-30min. Cind sint gata se pot servii, ori calde ori reci.Ori ca atare linga lapte, cacao., cafea.
Comentarii:
F bune