Sa profitam cat mai putem de acest mic fruct galben si dulce care este pruna! Pentru desert, am decis sa facem o tarta rasturanta cu prune mirabelle si migdale.
Urmati cu atentie explicatiile din reteta scrisa, fotografii si video.
Pentru blatul tortului: amestecati untul cu zaharul. Intindeti-l partea de jos a formei si introduceti-l în cuptor timp de 10 minute la 180° C.
Scoateti tava din cuptor si aranjati fulgii de migdalele deasupra. Se spala, se taie in jumatati, prunele mirabelle. Se aseaza peste fulgii de migdale.
Pentru aluat: amestacti untul moale cu zaharul. Adaugati ouale si amestecati.
Se adaugă faina, praful de copt, migdalele pudra si se amesteca. Se adauga laptele, extractul de vanilie si se amesteca.
Se spala, se taie in 2 cele 25 prune mirabelle. Se adauga in aluat si se amesteca cu o spatula.
Turnati aluatul peste amestecul anterior din forma.
Coaceti 30 minute la 180°C.
Dupa ce ati scos din tava, puteti servi tarta asa cum este.
Sau puteti introduce tarta pentru 5 minute in cuptor ca migdalele sa se rumeneasca.