Tarta rasturnata cu prune mirabelle

Desert
9 porții
Foarte ușor
50 min

Sa profitam cat mai putem de acest mic fruct galben si dulce care este pruna! Pentru desert, am decis sa facem o tarta rasturanta cu prune mirabelle si migdale. Urmati cu atentie explicatiile din reteta scrisa, fotografii si video.

Ingrediente

9

Pentru partea de sus a tortului:

Pentru aluat:

Materiale

  • 1 forma patrata de silicon 20x20 cm

Preparare

Preparare15 min
Gătire35 min
  • Tarta rasturnata cu prune mirabelle - Preparare etapa 1Pentru blatul tortului: amestecati untul cu zaharul.
    Intindeti-l partea de jos a formei si introduceti-l în cuptor timp de 10 minute la 180° C.
  • Tarta rasturnata cu prune mirabelle - Preparare etapa 2Scoateti tava din cuptor si aranjati fulgii de migdalele deasupra.
    Se spala, se taie in jumatati, prunele mirabelle. Se aseaza peste fulgii de migdale.
  • Tarta rasturnata cu prune mirabelle - Preparare etapa 3Pentru aluat: amestacti untul moale cu zaharul.
    Adaugati ouale si amestecati.
  • Tarta rasturnata cu prune mirabelle - Preparare etapa 4Se adaugă faina, praful de copt, migdalele pudra si se amesteca.
    Se adauga laptele, extractul de vanilie si se amesteca.
  • Tarta rasturnata cu prune mirabelle - Preparare etapa 5Se spala, se taie in 2 cele 25 prune mirabelle. Se adauga in aluat si se amesteca cu o spatula.

    Turnati aluatul peste amestecul anterior din forma.
  • Tarta rasturnata cu prune mirabelle - Preparare etapa 6Coaceti 30 minute la 180°C.
  • Tarta rasturnata cu prune mirabelle - Preparare etapa 7Dupa ce ati scos din tava, puteti servi tarta asa cum este.

    Sau puteti introduce tarta pentru 5 minute in cuptor ca migdalele sa se rumeneasca.
  • Tarta rasturnata cu prune mirabelle - Preparare etapa 8Gata!
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: