Salpicão - salata braziliana

Felul principal
Foarte ușor
1 h 35 m

O noua specialitate braziliana: Salpicão. O salata cu un gust bogat si usor de preparat acasa. Descoperiti toate ingredientele de care aveti nevoie si incercati acest preparat exceptional din America de Sud.

Ingrediente

5

Pentru salata:

Pentru sos:

Pentru cartofi:

Materiale

  • razatoare mandolina

Preparare

Preparare20 min
Timp așteptare40 min
Gătire35 min
  • Salpicão - salata braziliana - Preparare etapa 1Cartofii:
    Curatati cartoful si taiati-i in felii subtiri cu mandolina. Apoi taiati feliile in bete.
  • Salpicão - salata braziliana - Preparare etapa 2Puneti cartoful (taiat) intr-un bol și acoperiti cu apa. Apoi adaugati o jumatate de lingurita de otet si lasati sa se odihneasca timp de 10 minute. Intre timp, preincalziti cuptorul la 220° C.
  • Salpicão - salata braziliana - Preparare etapa 3Acum scurgeti betele de cartofi, puneti-le inapoi in vas si amestecati cu 1 lingura de ulei de masline. Asezati-le pe o tava de copt acoperita cu hartie pergament și coaceti timp de 20 de minute la 220° C. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca.
  • Salpicão - salata braziliana - Preparare etapa 4Salata:
    Taiati puiul in bucati mici si fierbeti-l timp de 15 minute. Lasati-l sa se raceasca, scurgeti, rupeti in fasii si dati-l deoparte.
  • Salpicão - salata braziliana - Preparare etapa 5Sosul:
    Amestecati crema de branza cu uleiul de masline, sucul de lamaie si muștarul. Puneti sare si piper dupa gust.
  • Salpicão - salata braziliana - Preparare etapa 6Dati morcovul pe razatoare, taiati maslinele in felii, taiati marul in cubulete si tocati patrunjelul. Puneti totul intr-un bol de salata, adaugati porumbul, mazarea, puiul fasii, sosul si amestecati bine.Lasati sa stea la frigider 20 de minute.
  • Salpicão - salata braziliana - Preparare etapa 7Dupa acest timp, scoateti salata din frigider. Adaugati cartofii si serviti!

Punctează această reţetă

Echipamente de gătit

blender
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

eloiseghe

PARE EXCELENTA, O SA INCERC S-O GATESC.

abuz