Chaussons aux pommes

Gustări
Foarte ușor
1 h 45 m

Pentru o gustare fructata, optati pentru acesti papucei de casa cu mere. Pas cu pas, urmati etapele de realizare explicate in scris, in fotografie, dar si in videoclip.

Ingrediente

8

Piureul de mere :

Preparare

Preparare30 min
Timp așteptare30 min
Gătire45 min
  • Chaussons aux pommes - Preparare etapa 1Piureul de mere :
    Spalati si descojiti merele. Taiati merele in bucati mici. Puneti-le intr-o cratita impreuna zaharul si vanilia.
  • Chaussons aux pommes - Preparare etapa 2Gatiti la foc mediu, amestecand ocazional. Adaugati apa daca este nevoie.
    Cand merele sunt foarte moi, luati de pe foc si zdrobiti ca sa obtinem o pasta omogena.
  • Chaussons aux pommes - Preparare etapa 3Pregatirea mererelor :
    Spalati si descojiti merele. Taiati merele in bucati mici. Caliti-le intr-o tigaie cu putin unt si 1 lingura de zahar brun. Luati de pe foc.
  • Chaussons aux pommes - Preparare etapa 4Aluatul:
    Desfaceți aluatul, formați cercuri cu diametrul de 12 cm. Intindeti aceste cercuri cu un sucitor pentru a leda forma ovala.
  • Chaussons aux pommes - Preparare etapa 5Montarea:
    Asezati o lingura de piurede mere pe o parte a ovalului, lasand o margine si apoi adaugati o lingura de mere calite.
  • Chaussons aux pommes - Preparare etapa 6Ungeti marginea aluatului cu oului batut. Îndoiti cealalta parte a aluatului si apasati ferm pentru a sigila marginile. Ungeți deasupra de ou batut si dati la frigider timp de 30 de minute.
  • Chaussons aux pommes - Preparare etapa 7Ungeti din nou cu ou si faceti crestaturi cu ajutorul cu un cutit.Intepati aluatul intr-o parte. Presarrati zahar brun.
  • Chaussons aux pommes - Preparare etapa 8Coaceti timp de 30 min la 180°C in cuptor cu convectie.
  • Chaussons aux pommes - Preparare etapa 9Et voilà, vos chaussons maisons sont prêts !

Punctează această reţetă

Observații

In loc de piure de mere, puteti adauga gem de caise.

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: