Mere caramelizate
Daca vrei sa le faci o surpriza dulce celor dragi, atunci poti sa le pregatesti rapid cateva mere imbracate in caramel. Retata este simpla, iar mirosul zaharului ars ii va atrage cu siguranta. Produs de post!
Ingrediente
2
Cost estimat: 0.91Euros€ (0.46€/porție)
Materiale
- 2 frigarui de lemn
Preparare
Preparare5 min
Gătire5 min
- Dupa ce ati spalat si uscat bine merele, introduceti cate o frigaruie de lemn in fiecare, pe langa codita.
- Intr-o cratita pusa la foc mare, puneti zaharul si adaugati putina apa, precum si cateva picaturi de colorant alimentar rosu (optional).
Cand caramelul incepe sa faca bule, mai asati pe foc timp de aproximativ 5 minute. - Treceti rapid merele invartindu-le in caramel, apoi asezati-le pe hartie de copt. Caramelul trebuie sa fie foarte lichid, nu ezitati sa-l incalziti pe foc.
- Gata!
Observații
Variante : Unii prefera o varianta in care caramelul este inlocuit cu ciocolata! Pentru o nota festiva festiva, o zi de nastere, de exemplu, adaugati perle de zahar, sub forma stele sau multicolore.
Depozitare : merele caramelizate pot fi pastrate intr-un loc destul de racoros timp de 2-3 zile.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 279Kcal
- Carbo: 66.8g
- Grăsimi: 0.2g
- Grăsimi sat.: 0.1g
- Proteine: 0.5g
- Fibre: 2.9g
- Zahăr: 66.5g
- ProPoints: 7
- SmartPoints: 16
Informații nutriționale pentru 1 porție (251g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!