Merele se curata de casuta de samburi cu ajutorul unui cutit cu lama subtire,sau cu un dispozitiv special. Merele trebuie sa ramana intregi, cu o gaura in mijloc de pe o parte pe alta. Apoi se aseaza intr-un vas yena.
Nucile se strivesc se amesteca cu zaharul si scortisoara. Amestecul de nuca se toarna cu grija in mijlocul fiecarui mar. Deasupra fiecarui mar se toarna o lingura de miere.
Se dau la cuptor si se tin pana se moaie si lasa zeama. Timpul depinde de gustul fiecaruia daca va plac mai moi se lasa mai mult. Se servesc in castronele sa in farfuriute stropite cu sosul din tava.
Pentru a creea un desert mai rafinat, merele se pot desface in doua si in mijloc se paote pune o cupa de inghetata de vanilie.
Reteta este buna. Am gatit-o "din ochi" pt. ca nu gasesc precizarile legat de cantitatea de nuci, zahar si scortisoara. Despre mierea de albine se spune clar "Deasupra fiecarui mar se toarna o lingura de miere." Asadar, pentru merele gatite de mine ... informatiile nutritionale sunt cam aproximative ...
Comentarii (34):
Reteta este buna. Am gatit-o "din ochi" pt. ca nu gasesc precizarile legat de cantitatea de nuci, zahar si scortisoara. Despre mierea de albine se spune clar "Deasupra fiecarui mar se toarna o lingura de miere."
Asadar, pentru merele gatite de mine ... informatiile nutritionale sunt cam aproximative ...
E cea mai buna manacare sa stiti
Chiar acum am facut-o...este la racit, abia astept ca mananc!!!
Azi fac
Super usoara :)
Delicios!
IMI PLACE
O sa prepar chiar acum!
Inca nu am facut, dar voi face miine ,mi se pare simplu si bun!
Am facut si eu dar am adaugat si stafide.Dupa ce le-am scos din cuptor am pus cate un mot de frisca.Sunt f.bune.