Mere coapte si inghetata de vanilie

Cel mai bun desert pe care l-am mancat vreodata a fost o portie de mar copt cu inghetata de vanilie, servita in Scotia, la Glasgow, in vara anului 1995. Combinatia irezistibila a fierbintelii marului si a racorii de la inghetata, aromele lor combinate, pur si simplu m-au cucerit de la prima degustare.
Ingrediente
Preparare
- Merele le-am pus, spalate, pe o tava la cuptor, in partea de jos, la foc iute. Le-am mai intors cand pe o parte cand pe alta, pana cand a crapat coaja de pe ele. Asta a durat cam 30-40 de minute.
- Inghetata de vanilie am facut-o cu o zi inainte, din 200 ml frisca lichida si 200 ml smantana de la piata, bine mixate cu 150 g zahar pudra la care am adaugat o lingurita rasa de vanilina. Cand compozitia a devenit ca o crema, am pus-o în forme cu un pos mare, am ornat cu putin sos caramel (5 lingurite de zahar se topesc pe foc mic cu 5 lingurite de zeama de lamaie si se lasa sa fiarba, amestecand des, pana cand scade zeama) si cateva picătur de ciocolata topita, apoi am dat la congelator.
- Am scos tava cu mere, am pus cate un mar si un bulgare de înghetată pe fiecare farfurie, peste mere am presărat putin zahar tos (sau nuci măcinate, cui ii place), o lingurită de miere si un praf de scortisoară. Desi au trecut atatia ani de atunci, acest desert mi s-a părut acum chiar mai bun decât prima oara.
Pofta buna!
Nutriție
- Carbo: 29.4g
- Grăsimi: 0.3g
- Grăsimi sat.: 0.1g
- Proteine: 0.6g
- Fibre: 3.5g
- Zahăr: 29.1g
- ProPoints: 3
- SmartPoints: 7
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
anonymous
Foarte bun
anonymous
Foarte delicios
anonymous
O reteta minunata!!!
anonymous
Combinatie gustoasa!!
anonymous
Nu e ceva deosebit
anonymous
O sa incerc si eu..;)
anonymous
Aceasta reteta nu este nici noua nici spectaculoasa!
Pot spune ca extraordinarul retetei sta in combinarea celor 2 temperaturi care trebuie sa fie total opuse: merele fierbinti si inghetata .... inghetata! Este delicioasa aceasta combinatie chiar daca alaturam simple mere coapte cu orice fel de inghetata!
anonymous
Super bun
anonymous
Simplu si bun!
anonymous
Foarte buna felicitari
Punctează această reţetă