Mere coapte umplute cu smochine
Ingrediente
6
Pentru sirop :
Preparare
Preparare20 min
Gătire20 min
- Smochinele se taie in cubulete , se amesteca cu scortisoara si nuca macinata (migdale,alune) .
Smochinele congelate doar se sterg de bruma formata si se folosesc asa congelate. - Merele se spala,se sterg ,se scobesc pe mijloc pentru a indeparta cotoarele si semintele si se umplu cu compozitia de mai sus.
- Intre timp se amesteca vinul cu zaharul ,zaharul vanilat si se lasa sa fiarba pana se topeste zaharul. Cu acest sirop se stropesc merele din cand in cand,iar la sfarsit se toarna tot siropul ramas.Se servesc reci ca atare sau cu frisca,inghetata.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Excelenta, sanatoasa!!! zilnic as dori sa am acest desert.
anonymous
Excelent !
anonymous
O voi prepara si eu
Punctează această reţetă