Mere coapte umplute cu smochine

Desert
Foarte ușor
40 min

Ingrediente

6

Pentru sirop :

Preparare

Preparare20 min
Gătire20 min
  • Smochinele se taie in cubulete , se amesteca cu scortisoara si nuca macinata (migdale,alune) .
    Smochinele congelate doar se sterg de bruma formata si se folosesc asa congelate.
  • Merele se spala,se sterg ,se scobesc pe mijloc pentru a indeparta cotoarele si semintele si se umplu cu compozitia de mai sus.
  • Intre timp se amesteca vinul cu zaharul ,zaharul vanilat si se lasa sa fiarba pana se topeste zaharul. Cu acest sirop se stropesc merele din cand in cand,iar la sfarsit se toarna tot siropul ramas.Se servesc reci ca atare sau cu frisca,inghetata.

Punctează această reţetă

VValentina ionita

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Excelenta, sanatoasa!!! zilnic as dori sa am acest desert.

abuz

anonymous

Excelent !

abuz

anonymous

O voi prepara si eu

abuz