Otetul de mere este declarat a fi un remediu natural pentru multe boli. In anul 400 i.Hr. Hipocrate (parintele medicinei moderne) stia despre proprietatile antibiotice ale otetului de mere si l-a recomandat pacientilor sai pentru proprietatile sale vindecatoare.
Daca nu stiati, otetul de mere are proprietati anti-bacteriene, anti-fungice si anti-virale. Printre afectiunile despre care se spune ca le vindeca sunt alergiile, acneea, colesterolul ridicat, durerile articulare, ajuta scaderea in greutate, reumatism, artrita, guta, matreata, oboseala cronica, dureri in gat, infectiile gingivale, infectie a sinusurilor, gripa, crampe musculare si infectii ale urechii. Este, de asemenea, folosit pentru a ajuta la dizolvarea pietrelor la rinichi, scaderea tensiunii arteriale, si a fost demonstrat ca ajuta la ameliorarea diabetului zaharat de tip 2, prin imbunatatirea sensibilitatii la insulina.
Otetul de mere este un produs complet natural. Aceasta se face din suc de mere si este fermentat pana se obtine cidru de mere. Acesta este apoi fermentat a doua oara pentru a obtine otet de mere.
Otetul de mere (ACV) este un agent natural eficace care contine multe minerale vitale si oligoelemente, cum ar fi potasiu, calciu, magneziu, fosfor, clor, sodiu, sulf, cupru, fier, siliciu si fluor, care sunt vitale pentru un organism sanatos.
Care sunt beneficiile otetului de mere?
Otetul de mere este un remediu natural pentru o serie de boli care necesita, de obicei, antibiotice si alte medicamente care au o serie de efecte secundare. Iata cateva dintre beneficii:
- reduce infectiile sinusurilor si durerile de gat;
- ajuta la reducerea nivelului ridicat de colesterol;
- vindeca afectiuni ale pielii cum ar fi acneea;
- lupta impotriva intoxicatiilor alimentare;
- vindeca alergiile;
- previne oboseala musculara dupa antrenament;
- intareste sistemul imunitar;
- accelereaza metabolismul care ajuta la pierderea in greutate;
- imbunatateste digestia si vindeca constipatia;
- amelioreaza simptomelede artrita si guta;
Otetul de mere, de obicei, este folosit ca un condiment, dar bucataria franceza ne invata ca otetul de mere este, aduce un plus pentru deserturi si salate. De asemenea, se pare ca doar o lingurita de otet de mere ajuta la cresterea prajiturilor.
Desi alte tipuri de otet, cum ar fi otetul alb, otetul balsamic, otetul de vin rosu si otetul de orez sunt utilizate in principal la gatit, otetul de mere este folosit atat in bucatarie, cat si pentru beneficiile de sanatate oferite.