Cartofi si ceapa rosie la cuptor cu otet balsamic

Aperitiv
Foarte ușor
1 h 15 m

Ingrediente

2

Preparare

Preparare30 min
Gătire45 min
  • Cartofii curatati se taie in 4 si se pun la fiert, in apa deja fierbinte, timp de 5-8 minute maxim. Dupa acest timp se scurg bine de apa.
  • Intre timp se da drumul la aragaz si se pune tava la incalzit. Cand tava este fierbinte, se scoate din aragaz si se pune untul facut bucatele si ulei de masline dupa gust. Se adauga foile de dafin si rozmarinul.
  • Se continua umplerea tavii cu ceapa rosie taiata in 4, iar mai apoi cartofii semifierti.
  • Capatana de usturoi se taie pe jumatate si se pune in tava. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se amesteca bine ingredientele.
  • Partea cea mai interesanta acum vine: deasupra bunatatilor de mai sus se toarna 1/2 de sticla de otet balsamic.
  • Bun. Mai departe se amesteca bine ingredientele cat sa-si imprumute fiecare din aroma si se baga la cuptor, timp de 40-50 de minute, pana sunt gata cartofii si par caramelizati.
  • In timp ce era la cuptor pot sa spun ca mirosea in casa super bine, asteptam cu nerabdare sa fie gata.

Punctează această reţetă

Pofticioasa SefaPofticioasa Sefa

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

anonymous

Excelenta reteta. e singurul mod in care noi mai gatim cartofii! daca se omite untul este o excelenta reteta de post! Acelasi rezultat si cu zeama unei lamai in loc de otet balsamic.

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Cam ciudatica reteta...

abuz

anonymous

Maxim bunatate putina carne

abuz

anonymous

Super tare

abuz

anonymous

O sa incerc...:))

abuz

anonymous

Magnifique!

abuz

anonymous

Trebuie sa fie bun!!!!!

abuz

anonymous

Exelent 1arata !!!ha,ha,ha

abuz
LIANA

LIANA

BUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUN!!!!!!!!!!!

abuz
riefelt

riefelt

Reteta este excelenta, doar ca nu a fost respecrtata intocmai....unde este rozmarinul???

abuz
  • pagina 1 / 2