Orice vas folositi, se umple cu 1/2 mere si restul apa,adaugati zaharul sau mierea si acoperiti vasul cu un tifon dublu.
Se amesteca apoi in fiecare zi,iar in momentul in care fructele se lasa la fundul vasului nu se mai amesteca ci se lasa sa se limpezeasca.Deasupra se va forma o ciuperca,aceasta dandu-i taria.Se lasa chiar si un an sau mai putin asa si se trage in sticle.Nu va panicati pentru ca si in sticla face ciuperca si sa nu puneti dopul inchis ermetic.
Acest otet nu provoaca aciditate si este foarte sanatos.Nu este necesar sa puneti mere intregi,se poate face foarte bine si din cojile de mere curatate.La noi asa a inceput totul.
Este foarte important ca vasul in care se prepara otetul sa nu stea la lumina, dar are nevoie de caldura intre 20-30 grade. Anul trecut am pus merele intr-un borcan (transparent) la lumina si in loc de fermentatie acetica au avut fermentatie lactica. Rezultatul: gust de muraturi :o.
Comentarii:
Asta nu este reteta de bucatar profesionist!
E ok
Este reteta pe care o foloseste si sora mea...si-i miese un otet foarte bum .
Este f buna pagina nu pot sa votez max din cauza aranjamenelor de reclame care acopera stelutele ok am reusit f bun articolul
Este foarte important ca vasul in care se prepara otetul sa nu stea la lumina, dar are nevoie de caldura intre 20-30 grade. Anul trecut am pus merele intr-un borcan (transparent) la lumina si in loc de fermentatie acetica au avut fermentatie lactica. Rezultatul: gust de muraturi :o.