Otet de mere

Otet de mere
Altele
Foarte ușor
10 min
367 Kcal

Ingrediente

2
Cost estimat: 1.98 (0.99€/porție)

Preparare

  • Orice vas folositi, se umple cu 1/2 mere si restul apa,adaugati zaharul sau mierea si acoperiti vasul cu un tifon dublu.
  • Se amesteca apoi in fiecare zi,iar in momentul in care fructele se lasa la fundul vasului nu se mai amesteca ci se lasa sa se limpezeasca.Deasupra se va forma o ciuperca,aceasta dandu-i taria.Se lasa chiar si un an sau mai putin asa si se trage in sticle.Nu va panicati pentru ca si in sticla face ciuperca si sa nu puneti dopul inchis ermetic.
  • Acest otet nu provoaca aciditate si este foarte sanatos.Nu este necesar sa puneti mere intregi,se poate face foarte bine si din cojile de mere curatate.La noi asa a inceput totul.

Punctează această reţetă

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 367Kcal
  • Carbo: 89.6g
  • Grăsimi: 0.2g
  • Grăsimi sat.: 0g
  • Proteine: 0.6g
  • Fibre: 1.5g
  • Zahăr: 87.6g
  • ProPoints: 10
  • SmartPoints: 22
Informații nutriționale pentru 1 porție (175g)
KKabea

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Asta nu este reteta de bucatar profesionist!

abuz

anonymous

E ok

abuz

anonymous

Este reteta pe care o foloseste si sora mea...si-i miese un otet foarte bum .

abuz

anonymous

Este f buna pagina nu pot sa votez max din cauza aranjamenelor de reclame care acopera stelutele ok am reusit f bun articolul

abuz

anonymous

Este foarte important ca vasul in care se prepara otetul sa nu stea la lumina, dar are nevoie de caldura intre 20-30 grade. Anul trecut am pus merele intr-un borcan (transparent) la lumina si in loc de fermentatie acetica au avut fermentatie lactica. Rezultatul: gust de muraturi :o.

abuz