Am fost intrebata daca se poate face otet din rodie.
Sincer, eu nu am facut, neavand astfel de fructe. Se gasesc la magazin, am luat de cateva ori, dar nu pentru otet.
Dar am gasit pe net cateva informatii:
Otet de rodie - un condiment deosebit
(mai bine zis, otet cu rodie, caci aromatizam un otet obisnuit cu samburii acestui fruct)
Ingrediente:
1 can? cu semin?e proaspete rodie
2 cani cu o?et de vin alb
Punem samburii intr-un borcan sterlizat si uscat; le acoperim cu o?et de vin alb si amesteca, cu olingura. Punem caapcul la borcan si-l lasam sa se macereze intr-un loc (langa o fereastr?) cu multa lumina solara; lasam asa vreo 8 - 10 zile.
Apoi strecuram otetul printr-o sita foarte fina, il turnam intr-o sticla pe car eo inchidem cu un dop.Se p?streaza la un loc racoros, întunecos, pân? la 6 luni.
Este folosit , pentru aroma sa, la salate, peste, deserturi ?i marinate. Imi pare a fi o idee excelenta.
Reteta din Coreea
In filmul pe care l-am urmarit - Giuvaierul palatului - am vazut ca in Coreea se face otet din curmale, intr-un vas ingropat in pamant si lasat acolo mult timp. Eu am facut otet din mere, cu miere de albine, si am adaugat in acesta si un pumn de curmale. Sper sa-mi iasa bun.
Iata ca, tot in Coreea, am gasit ca se face si se vinde si otet de rodie. Ca si noi, romanii, sud-coreenii stiu c? o?etul calmeaza gâtul inflamat ?i îmbun?t??este s?n?t?tea. Am gasit pe un site - http://www.asiafoodjournal.com - care prezenta otetul de rodie informatia ca acest otet are un gust extraordinar si ca rodia este una din sursele cele mai bogate de antioxidanti. Asta stiam si eu, dar mi-e greu sa mananc acei samburi, cred ca mai bine voi incerca cu otetul.
Ii multumesc anonimului cu intrebarea, caci astfel am aflat si despre aceste retete.