Tarte subțiri cu mere
Cu toții cunoaștem marele clasic al patiseriei: plăcinta cu mere! Am decis să o reinventăm astăzi în format mini pentru a face tarte mici și subțiri cu doar 4 ingrediente! Urmați toți pașii pentru realizare. Pentru răsfăț total stropiți cu caramel deasupra :-)
Ingrediente
Topping:
Materiale
- 1 cuțit
- 1 curațitor de legume
- 1 furculiță
Preparare
Curățați și tăiați merele în jumătate și apoi în felii subțiri.
Tăiați aluatul de foitaj pentru a forma 6 dreptunghiuri. Înțepați aluatul cu o furculiță.
Puneți 1/2 felii de mere pe fiecare dreptunghi.
Presărați cu zahăr brun și adaugați deasupra câteva bucăți mici de unt.
Coacei 25 de minute la 180°C.
Iată, tartele dvs.sunt gata! Pentru un maxim de răsfăț, adăugați toppinguri, cum ar fi caramelul, de exemplu!
Observații
Ce toppinguri să adăugați?
Noi am adaugat caramel peste tarte, dupa coacere. Le puteți pudra și cu zahar pudră, sau puteți adăuga migdale prăjite, ciocolată topita, o lingură de smântână, puțină frișcă sau chiar o lingură de înghețată!
Cum să păstrați aceste tarte?
Se păstrează 3 zile iîntr-un recipient ermetic.
Pot fi înlocuite merele?
Puteți înlocui merele cu alte fructe precum pere sau caise de exemplu. Puteți face și aceste tarte subțiri cu legume, înlocuiți untul cu ulei de măsline și adăugați condimentele la alegere!
Aceste tarte pot fi făcute fără gluten?
Bineînțeles că puteți înlocui aluatul de foitaj cu un foitaj fără gluten!