Petitchef

Tarte portugheze

O reteta traditionala portugheza testata si aprobata de intreaga echipa Petitchef!

Desert
12 porții
40 min
15 min
Ușor

Video

YouTube

Ingrediente

12

Materiale

  • 12 forme de briose

Preparare

  • Etapa 1 - Tarte portugheze
    Desfaceti aluatul si taiati-l in 12 bucati de dimensiuni egale.
  • Etapa 2 - Tarte portugheze
    Ungeti cu unt formele briose si puneti o bucata de aluat in fiecare dintre ele (asa cum se arata in video). Apasati-l cu degetele pentru ca aluatul sa intre bine in forma. Dati deoparte.
  • Etapa 3 - Tarte portugheze
    Puneti 150 ml de lapte sa se incalzeasca cu coaja de la lamaia netratata. Se amesteca faina cu restul de lapte (100 ml). Cand laptele incepe sa fierbe, se adauga amestecul de lapte-faina si se amesteca constant cu un tel. Amestecul trebuie sa se ingroase in cateva minute.
  • Etapa 4 - Tarte portugheze
    Strecurati amestecul pentru a indeparta coaja de lamaie si orice consistenta neplacuta.
    Puneti apa si zaharul sa se incalzeasca intr-o craticioara.
  • Etapa 5 - Tarte portugheze
    Cand amestecul incepe sa fiarba, lasati inca 4 minut, apoi, turnati siropul obtinut in crema lapte si amestecați. Lasati sa se raceasca cateva minute.
  • Etapa 6 - Tarte portugheze
    La final se adauga galbenusurile si se amesteca bine. Turnati acest amestec in fiecare forma cu aluat de foietaj, fara a umplela refuz.
  • Etapa 7 - Tarte portugheze
    Coaceti 15 minute la 230°C.
  • Etapa 8 - Tarte portugheze
    Nu ezitati sa le presarati cu scortisoara macinata inainte de a le gusta, fierbinți sau reci.

Observații:

Formele: daca nu aveti forme individuale, folositi forme de briose
Lamaia: Nu trebuie sa o puneti; opiniile difera in Portugalia.
Scortisoara: puteti adauga un baton de scortisoara pentru a se infuza in lapte impreuna cu coaja de lamaie.
Foietajul: puteti taia cercuri pentru a pune le in forme.



Poze

Tarte portugheze
Tarte portugheze - poza 2
Tarte portugheze - poza 3
Tarte portugheze - poza 4

Întrebări:




Comentarii:

Daniela, 02/11/2020

Încă nu am preparat-o, dar am mâncat-o în Lisabona la o patiserie. A fost excelentă!
Am s-o încerc s-o prepar. Voi înlocui lămâia cu portocală.

(0) (0) Abuz
Diana Lucia, 02/11/2020

Pare excelenta. Cu siguranta o voi incerca. Multumesc.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tarte subțiri cu mere
Tarte subțiri cu mere
6 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarte tatin cu aromă de raclette
Tarte tatin cu aromă de raclette
6 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu rubarba
Tarta cu rubarba
10 porții
1 oră
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Tarta portugheza - varianta maxi
Tarta portugheza - varianta maxi
8 porții
1 h 45 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tartă cu bezea cu lămâie
Tartă cu bezea cu lămâie
12 porții
2 h 20 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu foietaj si cirese
Tarta cu foietaj si cirese
8 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.9 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează