Ahhh ce ne place la iarna ca să ne putem scoate raclette din dulap! Dar, de foarte multe ori, ajungem cu o grămadă de brânză pe mâini... Pentru a evita risipa, am decis să reciclăm resturile de la brânză raclette pentru a face delicioase tarte sărate tatin, ultra gourmet. Sunt perfecte însoțite de o salata.
Ce mezeluri pot fi folosite ca înlocuitor? Puteți înlocui sunca serrano cu coppa, de exemplu. Această rețetă este perfectă pentru reutilizarea resturilor de raclette.
Ce brânzeturi pot fi folosite ca înlocuitor? Puteți folosi brânză raclette afumată sau piperată sau mozzarella. Iubitorii de brânzeturi vor adora aceste tatine cu Morbier, Saint Nectaire sau Reblochon.
Putem face această rețetă într-o versiune vegetariană? Da, puteți, trebuie doar să eliminați mezelurile sau să folosiți alimente vegane.
Putem înlocui foitajul? Puteți folosi aluat brisée în loc de aluat foitaj fără nicio grijă.
Putem face această rețetă într-o versiune fără gluten? Puteti înlocui aluatul de foitaj cu aluat de foitaj fără gluten.
Putem înlocui cartofii? Puteți înlocui cartofii cu cartofi dulci, de exemplu.
Cum să păstrăm aceste mici tatine cu raclette? Le puteți păstra la frigider timp de 3 zile, într-un recipient ermetic. De preferință le reîncălziți la cuptor.
Putem face această rețetă într-o versiune maxi? Nu trebuie sa faci mini tatine, această rețetă se poate face în varianta maxi folosind foitaj dreptunghiular sau rotund. Totuși, veți avea nevoie de mai multe ingrediente.