Pe masa de lucru cernem faina impreuna cu zaharul pudra, iar peste adaugam untul taiat bucati amestecam totul foarte repede pana se formeaza un aluat nisipos.
Continuam sa amestecam totul pana obtinem un aluat omogen pe care il strangem intr-o mingiuta; daca aluatul vi se pare prea moale, il puteti pune in frigider pentru 20 de minute, mie una mi s-a parut numai bun.
Zaharul il dizolvam in cei 100ml de apa fiarta, lasam lichidul cu zahar sa se raceasca complet amestecam laptele rece cu zaharul diluat in apa , punem totul intr-o cana gradata, o sa vedeti imediat utilitatea acesteia.
Separat, intr-un castron batem USOR cele 3 oua, ideea e sa le batem astfel incat sa devina o masa omogena, nu sa faca spuma, asa cum mi-a iesit mie aici , dar vom rezolva acest aspect imediat adaugam compozitia de lapte si zahar la amestecul de oua apoi, pentru a obtine un lichid cat mai omogen, strecuram compozitia inapoi in cana gradata.
Luam niste forme de tarta si le "captusim" cu aluatul format mai devreme vom incerca pe cat posibil sa le captusim cu un strat de aluat mai subtire, nu foarte gros.
In fiecare forma captusita turnam cu grija compozitia din oua si lapte umplem formele, lasand sa se vada numai un pic din aluat, dam la cuptorul incins, in jur de 25-30 de minute sau pana observam ca in interiorul tartelor s-a format o budinca mai tare, daca miscam tava usor si observam ca lichidul din ele inca se mai clatina, atunci mai lasam cateva minute la cuptor.
Nu vom coace tartele prea tare caci budinca din ele se va arde, si nici nu le vom putea scoate din forme le lasam la racit dupa care le putem scoate din forme aluatul este foarte fraged, iar crema din interior cremoasa va vor aduce aminte poate de gustul Prajiturii destepte dar gustul de ou inca ramane pregnant.